Άγιος Θεράπων: Αυτά είναι αλήθειες

Κύριε διευθυντά,
Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι η προηγούμενη επιστολή μου με τίτλο «ΑΓΙΟΣ ΘΕΡΑΠΩΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ» συνέβαλε στο να βοηθηθούν στην προσπάθεια που κάνουν οι συμπολίτες μας, για να παραμείνει ο Άγιος Θεράπων σε λειτουργία. Ήδη από τα ΜΜΕ πληροφορούμε ότι η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και μάλιστα ο.....
αριθμός των μελών της ομάδας που αγωνίζεται, συνεχώς διευρύνεται και πλέον επωνύμως.
Διακριτικά παρακολουθώ την υπόθεση και με πολλαπλές
διασταυρώσεις, για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω τις παρακάτω έγκυρες πληροφορίες.
Η Ιατρική εταιρία Καβάλας, προς τιμήν της, έχει σε εξέλιξη σχέδια, που σε σχετικά σύντομο χρόνο θα υλοποιηθούν και που αφορούν την συντήρηση και αξιοποίηση, για κοινωφελείς σκοπούς, των κτηριακών εγκαταστάσεων της περιοχής του Αγίου Θεράποντα. Ήδη όπως ξέρουμε όλοι, στις εγκαταστάσεις της πρώην ψυχιατρικής κλινικής λειτουργεί η νοσηλευτική σχολή.
Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, προς τιμήν του, κατανόησε την αναγκαιότητα να μην εγκαταλειφθεί η περιοχή και διαθέτη καθημερινά δύο δρομολόγια, ένα πρωί και ένα μεσημέρι για την εξυπηρέτηση των σπουδαστών ενώ την Κυριακή διαθέτει λεωφορείο μέχρι την λήξη της Κυριακάτικης Λειτουργίας για τους πιστούς που προσέρχονται στον Άγιο Θεράποντα.
Η Αστυνομική Δ/νση Καβάλας, προς τιμήν της, κατενόησε την αναγκαιότητα αυξημένης φύλαξης της περιοχής και του ναού του ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ και με χαρά βλέπουμε συχνά και καθημερινά περιπολικά και την ομάδα ΔΙΑΣ να περιπολεί στην περιοχή, με στόχο να αποτρέψει καλοθελητές για άνομες και αναίσχυντες πράξεις.
Ο ΔΕΥΑ Καβάλας, προς τιμήν της, κατενόησε την αναγκαιότητα υδροδότησης και αποκομιδής σκουπιδιών στην περιοχή και στέλνει σε τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή, υδροφόρα και απορριμματοφόρο.
Η Δ/ση πολιτικής προστασίας , προς τιμήν της, από όσο μπορώ να γνωρίζω σκέπτεται να τοποθετήσει πυροσβεστικούς κρουνούς, για αποτροπή πυρκαγιών την θερινή περίοδο.
Όλη η κοινωνία της Καβάλας θέλει να αναπλαστεί, να εξωραϊστεί, να βελτιωθεί η περιοχή του Αγίου Θεράποντα και τον ιστορικό αυτό ναό, που λειτουργεί από την δεκαετία του 50, κάποιοι θέλουν να τον κλείσουν.
Τον ΑΓΙΟ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ που τα αρχιτεκτονικά σχέδια παραχώρησε και στις πανηγυρικές του λειτουργίες χοροστατούσε, ο μητροπολίτης και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Χρυσόστομος και που δεκαετίες ολόκληρες ζέσταινε
τις καρδιές χιλιάδων ασθενών, φυματικών κυρίως, εκείνης της δύσκολης για την Καβάλα περιόδου και που γέμιζε ελπίδα τις ψυχές τους. Οι μνήμες ακόμη ζουν στην κοινωνία της Καβάλας και η ευλάβεια των Καβαλιωτών στον Άγιο Θεράποντα είναι ξεκάθαρη.
Γιατί λοιπόν θέλουν να τον κλείσουν; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος;
Η έλλειψη ιερέων, σαν δικαιολογία, διαψεύδεται από τα στοιχεία!!!
Άλλωστε αυτό δεν αφορά τους πιστούς!!! (η παροιμία λέει: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!)
Κύριε διευθυντά,
Την Κυριακή των Βαΐων εκκλησιάστηκα και εγώ στον Άγιο Θεράποντα.
Το εκκλη
Keywords
Αναζητήσεις
αγιος θεραπων καβαλα, κλινικη αγιος θεραπων
Τυχαία Θέματα