Α. Σαμαράς στον Guardian: «Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει φως στο τούνελ»

«Αλλαγή μείγματος πολιτικής» ζητά με συνέντευξη του στην εφημερίδα «The Guardian» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και τονίζει ότι «το φάρμακο που έχει δοθεί στην Ελλάδα δεν αποδίδει». Προειδοποιεί μάλιστα ότι υπάρχει ο κίνδυνος «να σκοτωθεί πρώτα η οικονομία πριν σκοτωθεί το έλλειμμα».
Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στην Έλενα Σμιθ επισημαίνει ότι η.....
βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας
πριν από τρεις μήνες θεωρήθηκε καλή είδηση, αλλά τελικά δεν απέτρεψε την επιδείνωση της κρίσης.

Σχολιάζοντας την έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «ο ελληνικός λαός δε βλέπει φως στην άκρη του τούνελ… είναι σαν να του ζητούν να διασχίσει τη Σαχάρα χωρίς ελπίδα».

Η αρθρογράφος αναφέρεται στην επιμονή του κ. Σαμαρά στις θέσεις του, παρά τις πιέσεις που δέχεται από Μέρκελ, Μπαρόζο και Μπερλουσκόνι .

«Όσο η ελληνική οικονομία παραμένει σε κατάθλιψη δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της ακόμη και με καλύτερους όρους δανεισμού», αναφέρει ο Α. Σαμαράς και σχολιάζοντας την αποτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, επικαλείται την ρήση του Αϊνστάιν πως δεν μπορεί να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα, ακολουθώντας τις ίδιες λύσεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισημαίνει ότι ποτέ δεν ενθάρρυνε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους, όπως έκανε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ο Γιώργος Παπανδρέου και τονίζει ότι το κόμμα του είναι «πιο μπροστά» από την κυβέρνηση στην λογική της περικοπής δημοσίων δαπανών, έχει στηρίξει τις σωστές μεταρρυθμίσεις αλλά παραμένει κάθετα αντίθετο σε ένα νέο σφίξιμο του ζωναριού.

«Τα νούμερα με δικαιώνουν, δυστυχώς, αλλά αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», σχολιάζει ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας πως η μεγαλύτερη διαφωνία του με την κυβέρνηση είναι στην αύξηση της φορολογίας, σε μια στιγμή μάλιστα που επιδεινώνεται η ύφεση.

Η αρθρογράφος σημειώνει πως με την ανεργία στο 16% οι πολίτες ασπάζονται όλο και περισσότερο τις απόψεις Σαμαρά ενώ αναφέρεται στο δημοσκοπικό προβάδισμα της Ν.Δ..

«Δεν πρόκειται να συμφωνήσω με κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με το συμφέρον της Ελλάδας», τονίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και αναφέρεται στην πρόταση του για συντελεστή φορολογίας 15%.

Επισημαίνει, τέλος, πως μοναδικό του κριτήριο είναι η βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και ξεκαθαρίζει ότι ο δρόμος που έχει μπροστά της η χώρα θα είναι δύσκολος.

http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα