Tαλαιπωρούν βασανιστικά πολίτη για μικρή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση!

Ο αναγνώστης μας Χρήστος Σαΐτης μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, όπου περιγράφει την ταλαιπωρία του προκειμένου να του εγκριθεί η σύνδεση δύο μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 50 KWp το καθένα. Γράφει συγκεκριμένα: "Εδώ και μερικούς μήνες έχω υποβάλει στη ΔΕΗ της περιοχής μου, δύο αιτήσεις '' για τη σύνδεση φωτοβολταικού σταθμού επι γηπέδου'', δηλαδή για δύο μικρά φωτοβολταικα πάρκα, ισχύος
50 KWp το καθένα, επειδή το μέλλον στον επαγγελματικό μου ........

τομέα προβλέπεται δύσκολο (είμαι τεχνίτης ψυκτικών μηχανημάτων).

Δυστυχώς χρειάζονται πάρα πολλά δικαιολογητικά και τοπογραφικά για το κάθε αγροτεμάχιο, λές και ζητάω να κάτασκευάσω πάρκο ισχύος κάποιων χιλιάδων KWp.
Οι Υπηρεσίες απο τις οποίες πρέπει ο μελετητής του έργου μου να πάρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χρειάζονται η καθε μια , απο ενα εως τρείς μήνες. Και ολα αυτά στην εποχή της ταχύτητας, της πληροφορίας και των δορυφόρων.
Αυτή η γραφειοκρατία που δημιουργείται, δίνει αξία σε κάποιους ασήμαντους και άσχετους υπαλλήλους, που προσελήφθησαν εδώ και δεκαετίες και κινούνται με την ταχύτητα του ''αραμπά'',αφού κανείς δεν τους ήλεγξε για την επάρκειά τους και για το αν μετεκπαιδευτηκαν στις σύγχρονες τεχνολογίες ,ωστε να είναι χρήσιμοι στην εποχή μας .
Οι υπηρεσίες αυτές οπως Δασαρχεία, Πολεοδομίες ,Αρχαιολογίες και Εφορείες, παρουσιάζουν μια παρακμιακή εικόνα και πρέπει ή να εκσυγχρονισθούν ώστε να διεκπεραιώνουν γρήγορα τις υποθέσεις που εχουν ή να κλείσουν και να αντικατασταθούν με κάτι άλλο .
Οπως για παραδειγμα εγινε με την τακτοποίηση των ημιυπαίθιων χώρων και των αυθαίρετων κατοικιών, οπου η ευθύνη πήγε αποκλειστικά στους Ιδιώτες Μηχανικούς, με συνέπεια να τους αφαιρείται η αδεια ασκήσεως του επαγγέλματος, αν διαπιστωθεί στον δειγματικό έλεγχο που θα ακολουθήσει ,οτι υπάρχει αδήλωτη παρανομία.
Ολη αυτή η κατάντια του Κρατικού μηχανισμού, βόλευε τις πολιτικές δυνάμεις που μας Κυβέρνησαν, επειδή ο δημόσιος τομέας αποτελούσε γι αυτές τη μεγαλλίτερη δεξαμενή ψήφων .
Κι αυτό γιατί αυτές οι πολιτικές δυνάμεις στελέχωσαν τον μηχανισμό οχι για να εξυπηρετούν τους πολίτες και την ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά για να ''βασανίζουν τους άλλους πολίτες '', όπως δήλωσε πρόσφατα πολύ επιτυχημένα Υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης.
Επίσης αυτοί που νομοθετούν για τους διάφορους τομείς της ανάπτυξης, να μη θέτουν τόσα φίλτρα και εμπόδια, λές και ολη η Ελληνική επικράτεια είναι Αρχαιολογικός χώρος,δάσος ή περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ,ωστε να απογοητεύονται οι νέοι μικροί επενδυτές που θέλουν να κάνουν θερμοκήπια, κτηνοτροφικές μονάδες, μικρές βιοτεχνείες και φωτοβολταικά πάρκα.

www.katoci.com
Keywords
Τυχαία Θέματα