Tα "δασικά" του Ρέστη και οι "εμπρηστές" Κουρής - Χατζηνικολάου

Αναταραχή έχει προκαλέσει στους μιντιάρχες η αποκάλυψη του directNEWS, στις 19 Ιουλίου, για την έφοδο του εισαγγελέα εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου στη δασική έκταση στο Κορωπί, που απέκτησε με παράνομη δικαστική απόφαση εταιρεία συμφερόντων του μεγαλοεφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Στην αρχή τα....
διαπλεκόμενα ΜΜΕ επιχείρησαν να επιβάλλουν “σιγή ασυρμάτου” αποκρύπτοντας παντελώς την είδηση.

Όμως, η κίνηση ανεξάρτητων και μαχητικών
blogs να αναπαραγάγουν την αποκάλυψή μας – αναφερόμενοι πάντα στην “πηγή”– φαίνεται ότι τους ανέτρεψε τα σχέδια.

Έτσι, την Παρασκευή η εφημερίδα Αυριανή του Γιώργου Κουρή στο περίφημο “κόκκινο ζωνάρι” της πρώτης σελίδας, αντέγραψε την είδηση χωρίς όμως να πει πού την βρήκε.

Σήμερα Κυριακή η εφημερίδα Real News, συμφερόντων υιού Κουρή και Νίκου Χατζηνικολάου, με δισέλιδο δημοσίευμα αναφέρθηκε στην εισαγγελική έφοδο στα “δασικά” του Ρέστη, χωρίς ωστόσο κι εκείνη να αναφέρει το directNEWS που την αποκάλυψε. (από δημοσιογραφική δεοντολογία… “σκίζουν” οι άνθρωποι)

Αλλά τι χωρίζει τον Γιώργο Κουρή και Νίκο Χατζηνικολάου με τον Βίκτωρα Ρέστη;

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης. Ο τελευταίος είναι συνέταιρος του Ρέστη στον οργανισμό Λαμπράκη αλλά και πολύ καλός φίλος του Γιώργου Κουρή.

Μπροστά στο χρήμα και στην εξουσία τα συνεταιριλίκια και οι φιλίες… πάνε περίπατο. Εξάλλου του κυρ Σταύρου – όπως λένε οι παλιοί δημοσιογράφοι που τον γνωρίζουν καλά –ανέκαθεν του άρεσε να κρατάει την μπαγκέτα του μαέστρου και… η ορχήστρα να παίζει στους δικούς του ρυθμούς.

Γιατί, ο Ψυχάρης άφησε τον φίλο του Κουρή να χτυπήσει το συναιτεράκι του στο ΔΟΛ;Restis_24-7-2011

Δεν φοβάται μήπως ο Ρέστης μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχει ("Πρώτο Θέμα" για παράδειγμα) θυμηθεί τη δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, που εκκρεμεί εναντίον του ALTER για τα περιβόητα πλαστά τιμολόγια;

Ή μήπως αυτό ακριβώς επιδιώκει ο Ψυχάρης εφαρμόζοντας την δοκιμασμένη μέθοδο του “διαίρει και βασίλευε”;

Ο καιρός θα δείξει, αν οι πρώτες εστίες φωτιάς που άναψαν στον Ρέστη, η Αυριανή με την Real News, θα μετατραπούν σε παρανάλωμα ή θα σβήσουν πολύ γρήγορα.

Εξάλλου, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει για μας το τι θα γίνουν οι ανοιχτοί φάκελοι που έχουν σε βάρος τους οι ισχυροί αυτού του τόπου, τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στο ΣΔΟΕ.

Επειδή λοιπόν οι πιέσεις προς την κυβέρνηση και τους δικαστές για συγκάλυψη και συμψηφισμούς φαίνεται να είναι αφόρητες, το directnews είναι εδώ για να τις αποκαλύπτει και να τις καταγγέλλει.

http://www.directnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα