O,τι θέλετε να κάνετε, κάντε το σήμερα!

Πλήρης παράλυση αύριο Τετάρτη για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης. Με σοβαρά προβλήματα θα λειτουργήσουν αύριο, συγκοινωνίες, αερομεταφορές, νοσοκομεία, σχολεία,
πανεπιστήμια, λιμάνια και....
δικαστήρια.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Την ίδια ώρα, χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ με αντικείμενο την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τάση που επικρατεί είναι για 24ωρη απεργία την Τετάρτη. Σε απεργία την ίδια μέρα προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι, πάντως, δέχονται προτάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις να λειτουργήσουν κάποιες ώρες το Μετρό, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται οι εργαζόμενοι να μετατρέψουν την απεργία σε στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα. Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Ήδη η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται όλες οι πτήσεις του δικτύου της την προσεχή Τετάρτη, ενώ ανακοίνωσε αλλαγές και για την Τρίτη. Δείτε εδώ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Στην απεργία θα συμμετάσχει ακόμη το προσωπικό στα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και τις υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και τα λιμάνια της χώρας καθώς η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών, συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία.

Από τα μέσα Σεπτέμβρη η ΟΜΥΛΕ έχει γνωστοποιήσει ότι τα λιμάνια λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πολλά κενά θα δημιουργηθούν στα σχολεία, καθώς τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στις 5 αλλά και στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν όπως ανακοίνωσαν και οι καθηγητές στα ΤΕΙ οι οποίοι διαμαρτύρονται για
Keywords
Τυχαία Θέματα