Mας δουλεύεί εντελώς ο Βενιζέλος την μια λέει το 2012 και τώρα λέει το 2014 θα βγούμε στης αγορές...

Μυπως να πούμε το 2040 να είμαστε μέσα;

Ο Ευ.Βενιζέλος έθεσε το νέο στόχο για τον δανεισμό από τις διεθνείς αγορές σε συνέντευξή του στο Reuters και τόνισε ότι η ελληνική επιτυχία είναι ζωτικής σημασίας και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατό, με
τη βοήθεια...

των ευρωπαίων εταίρων και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα, ώστε να ανακτήσει την οικονομική κυριαρχία της.

Μάλιστα, σημείωσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα, όπως η αύξηση κατά 10% των εσόδων από τον τουριστικό κλάδο, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Τα σχετικά στοιχεία προέρχονται τόσο από το υπουργείο Τουρισμού όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Προτεραιότητά της νέας ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, τόνισε ο κ.Βενιζέλος, αναφέροντας ότι την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τον ίδιο είναι "μεγάλος φιλέλληνας" που αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα και κυρίως να αποφύγουν τους συστημικούς κινδύνους. Προηγήθηκε σχόλιο του προέδρου του Eurogroup πως με το Μεσοπρόθεσμο "η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά".
Για την αποστολή "κομισάριων" της ΕΕ σε καίρια πόστα στην Ελλάδα, ο κ.Βενιζέλος σημείωσε ότι η αποστολή εμπειρογνωμόνων δεν είναι τοποθέτηση επιθεωρητών, συνδυάζεται με αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την ελληνική Βουλή, την κυβέρνηση ή τη δημόσια διοίκηση.

http://epanastasi-gr.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα