Ζ. Κωνσταντοπούλου για Γιούνκερ: Ξεχνά ότι επί της πρωθυπουργίας του φτιάχτηκε το σκάνδαλο Luxleaks

Τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατακεραύνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του Γιούνκερ για την πορεία των διαπραγματεύσεων....

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
είπε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού». Και πρόσθεσε, πως «παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις – πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα – να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο».
Αναρωτήθηκε δε στην συνέχεια η πρόεδρος της Βουλής «Με ποιο ηθικό επιχείρημα και νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε. Να υποταχθεί στο όνομα του χρέους που διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής τους».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είναι απών από την συνεδρίαση αλλά έστειλε γραπτό μήνυμα-χαιρετισμό στο οποίο αναφέρει πως η συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο καθιστά αδύνατη την συμμετοχή του στην συνεδρίαση και εκφράζει την «ειλικρινή αναγνώριση» στην έρευνα της επιτροπής. Επισημαίνει τέλος τα «αδιαμφισβήτητα» εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα