«Βαρύ» πρόστιμο ο Ολυμπιακός, κινδυνεύει με τιμωρία η έδρα του

Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν χθες το βράδυ οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο νικηφόρο (1-0) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Συγκεκριμένα, οι οργανωμένοι λίγο πριν από τη σέντρα ύψωσαν ένα κορεό που απεικόνιζε ένα τρένο να κάνει το δρομολόγιο Μενίδι...
Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια άναψαν κάποιους πυρσούς, οι οποίοι είχαν
ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν την έναρξη της αναμέτρησης για περίπου δέκα λεπτά.

Καπνογόνα όμως άναψαν και στο γκολ του Ένγκελς, χωρίς να τα πετάξουν στον αγωνιστικό χώρο, και πάλι όμως έρχεται σε δύσκολη θέση η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν τιμωρηθεί ήδη μία φορά με πρόστιμο για άναμμα πυρσών, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία στο Περιστέρι, και τώρα η ποινή που προβλέπεται είναι διπλασιασμός του προστίμου.

Την επόμενη, όμως, φορά αν οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανάψουν καπνογόνα, τότε η ομάδα τους κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας της για έναν ή δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να τιμωρηθεί και για το υβριστικό πανό κατά του Ιβάν Σαββίδη, όπως και για τις διακοπές που προβλήθηκαν με την ανάρτησή του.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ: «…Σε περίπτωση που από τους θεατές του αγώνα (…) αναρτώνται πανό με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή εκφωνούνται συνθήματα και φράσεις που προσβάλλουν αξιωματούχους ομάδας ή έχουν απρεπή και υβριστικό περιεχόμενο για οποιοδήποτε πρόσωπο, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ», ενώ στην ίδια παράγραφο, αναφέρεται:

«…Εφόσον, παρά τις προειδοποιήσεις, συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατά οποιοδήποτε τρόπο οι ανωτέρω παραβάσεις, τότε ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να σημειώσει στο Φύλλο Αγώνα τις παραβάσεις αυτές και τον χρόνο που διαπράχθηκαν. Τότε το δικαιοδοτικό όργανο επιβάλλει χρηματική ποινή 30.000 ευρώ (…) Εφόσον ο διαιτητής διακόψει τον αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ».
Keywords
Τυχαία Θέματα