Το νέο Ελληνικό Μνημόνιο δίνει αυτοδυναμία στη Μέρκελ

Οι χειρισμοί της Γερμανίδας καγκελαρίου στην ελληνική κρίση, έχουν την έγκριση της πλειονότητας των Γερμανών, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση το κόμμα της Μέρκελ βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2005...
, συγκεντρώνοντας ποσοστό 43% .
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία
Emnid για λογαριασμό της Bild am Sonntag,, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν 24%, οι Πράσινοι 10% και η Αριστερά (Die Linke) 9%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 3% θα έμεναν εκτός Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δημοσκόποι συμφωνούν ότι η δύναμη CDU/CSU οφείλεται αποκλειστικά στην “Ανγκελα Μέρκελ. «Η Χριστιανική Ένωση οφείλει αυτές τις κορυφαίες επιδόσεις της στην Καγκελάριο. Οι Γερμανοί εμπιστεύονται την “Ανγκελα Μέρκελ,λόγω του ήρεμου τρόπου της και με την κρίση της Ελλάδας μπόρεσε, για άλλη μια φορά, να κερδίσει επιπλέον συμπάθεια», δηλώνει ο πολιτικός επιστήμων Γιούργκεν Φάλτερ, ενώ ο αναλυτής της Emnid Τόρστεν Σνάιντερ-Χάαζε εκτιμά ότι η κ. Μέρκελ «παρουσιάστηκε κατά την κρίση της Ελλάδας στους Γερμανούς ως πολιτικός στον οποίο μπορείς να βασιστείς και σε δύσκολες καταστάσεις».

altsantiri.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα