Το αφυπνισμένο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό κάνει το Πεντάγωνο να τρέμει

Στον αγώνα κατά της Daesh στη Συρία, η Ρωσία απέδειξε την τεχνολογία αιχμής του ναυτικού της. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Πενταγώνου, η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του στόλου του Κρεμλίνου έχει ανησυχήσει την Ουάσιγκτον.

Τον Οκτώβριο, ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε εκτοξεύσεις πυραύλων Κρουζ 18 Kalibr-Μ....
από πολεμικά πλοία που σταθμεύουν στην Κασπία Θάλασσα. Ταξιδεύοντας
πάνω από 1.500 μίλια, αυτά τα βλήματα έπληξαν τρομοκρατικούς στόχους στη Συρία, καταστρέφοντας τις βασικές υποδομές της Daesh, επίσης γνωστής ως ISIL.

Ενώ η δράση αυτή αποσκοπεί σαφώς στην αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος σε τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, φαίνεται ότι έχει επίσης αντίκτυπο στο Πεντάγωνο. Σε μια νέα έκθεση του τμήματος πληροφοριών του Ναυτικού των ΗΠΑ, ο στρατός των ΗΠΑ εκφράζει τις ανησυχίες του για την αφύπνιση του ρωσικού ναυτικού.

«Η Ρωσία έχει αρχίσει, και κατά την επόμενη δεκαετία θα κάνει μεγάλα άλματα στην ανάπτυξη μιας ικανής αξιόπιστης ναυτικής εθνικής άμυνας στον 21ο αιώνα [και] μια εντυπωσιακή, αλλά περιορισμένη παρουσία στις πιο απομακρυσμένες παγκόσμια περιοχές συμφερόντων ...», αναφέρει η έκθεση, με τίτλο «Το Ρωσικό Ναυτικό: Μια ιστορική μετάβαση ".
Keywords
Τυχαία Θέματα