Τελειώνει η θητεία του Τόμσεν στο ΔΝΤ

KATEΣΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΙΩΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ....

Χωρίς πολλή διάθεση και σιωπηλός ήταν ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν στις τελευταίες διαπραγματεύσεις που είχε με την ελληνική πλευρά. Η συμπεριφορά του έγινε αντιληπτή από τους συνομιλητές του οι οποίοι ωστόσο….

δεν ρώτησαν από ευγένεια για
την στάση του. Στην τελευταία σύσκεψη οι Έλληνες υπουργού δεν πρόσφεραν τίποτα σχεδόν τους Τροϊκανούς. Ο λόγος; Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν άγγιξαν τίποτα από τα μήλα, αχλάδια και ακτινίδια που τους είχε παραθέσει την προηγούμενη φορά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, φοβούμενοι πως θα δηλητηριαστούν. Έτσι ζήτησαν μόνον νερό, αλλά εμφιαλωμένο, με την παράκληση να ανοίξουν οι ίδιοι το μπουκάλι ή να τους ανοίξουν μπροστά τους το μπουκάλι.

Το περίεργο όμως των συναντήσεων δεν ήταν αυτό όμως…
Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ένας από τους υπουργούς που συμμετείχαν στις συσκέψεις είπε σχετικά με το πόσο διαφερτικοί ήταν αυτήν την φορά οι Τροϊκανοί σε σχέση με παλαιότερα: «Ήταν αρνητικοί σε όλα, σε ό,τι προτείναμε έλεγαν όχι. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο κ. Τόμσεν παρέμεινε σιωπηλός. Αντιθέτως αυτός που μιλούσε πιο πολύ και απέρριπτε τα πάντα ήταν ο κ. Μορς. Ισως ο κ. Τόμσεν να μην είχε όρεξη ούτε για κουβέντα ούτε για αντιπαράθεση. Μας είπε ότι τελειώνει η θητεία του…».
Keywords
Τυχαία Θέματα