Σιδερή Τασιάδη μην αισθάνεσαι γερμανός, ΕΙΣΑΙ γερμανός!

 Του Στρατή Μαζίδη.
Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του ασημένιου ολυμπιονίκη με τα χρώματα της Γερμανίας Σιδερή Τασιάδη στο καγιάκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Άλλοι τον επικρότησαν ενώ άλλοι τον αποδοκίμασαν. Κατατάσσω τον εαυτό μου στη δεύτερη κατηγορία.Ο Herr Tasiadis στις δηλώσεις του αφήνει να διαφανεί ένα μίσος και μια απέχθεια προς την Ελλάδα. “Δε με ανακάλυψαν
εδώ στο Αουκσμπεργκ”, “δε μου έδωσαν”, “δεν πήρα”, “δεν δεν δεν” λες και ..........ήταν υποχρεωτικό να πάρει. Επίσης διαφάνηκε και μια διάθεσης εξαργύρωσης λέγοντας “στη Γερμανία με περιμένει μια στρωμένη καριέρα στην Αστυνομία”. Και εις ανώτερα! Άντε και διοικητής της γκεστάπο!

Προφανώς ο νεαρός αθλητής πριν ακόμη φύγει από τα κάποτε πάτρια εδάφη έβλεπε από τηλεοράσεως το πραγματικό χρύσωμα των Ολυμπιονικών (άλλες υπερβολές εκείνες) με τις πομπές από το αεροδρόμιο του Ελληνικού στο Καλλιμάρμαρο, τα γαλόνια στα σώματα ασφαλείας να προσφέρονται αφειδώς και τα χρηματικά έπαθλα των δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών και ζήλεψε το παιδί. Επειδή όμως είναι παιδί, δεν κατάλαβε πως οι εποχές άλλαξαν και ότι ακόμη και εκείνες οι κακώς απλόχερες παροχές δεν μπορούν να σταθούν στην Ελλάδα του 2012.Ο Herr Sideris περίμενε κάπου κρυμμένος να βγει προφανώς η ΕΥΠ και να τον ανακαλύψει. Ή μάλλον περίμενε να έρθει κάποιος να τον αγοράσει. Και όχι μόνο ως αθλητή αλλά και ως άνθρωπο και ως έθνος. Προφανώς αν είχε ζήσει στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας εύκολα θα αντάλλασε το ποιος είναι με το ποιος μπορεί να γίνει.Και ίσως τελικά αυτό το ξεπούλημα των ψυχών να είναι χειρότερο κι από αυτό της δημόσιας περιουσίας.Η φτωχή λοιπόν Ελλάδα δεν ασχολήθηκε για να τον βρει, λες και γνώριζε την ύπαρξη του ή λες και δεν υπάρχουν μερικά εκατομμύρια Ελλήνων που αγωνίζονται καθημερινά το δικό τους αγώνα.Και αντί να βρει αυτός την Ελλάδα, αντί να πει ότι εγώ θα σηκώσω τη σημαία ψηλά για να τη δουν όλοι, την τιμωρεί, την απαρνείται και συντάσσεται με τη σημαία αυτών που δύο φορές αιματοκύλισαν ολόκληρο τον κόσμο. Συντάσσεται με αυτούς που ενώ η Ευρώπη διαλύεται, επιμένουν στα δικά τους καπρίτσια.Μην αισθάνεσαι όμως γερμανός Herr Tasiadis, είσαι γερμανός! Με την Ελλάδα δεν έχεις καμία απολύτως σχέση. Κι άραγε ρώτησες ποτέ τον παππού σου που ζει στον Εβρο να σου πει τι τράβηξε από τους συμμάχους των γερμανών βούλγαρους κατά τα χρόνια της κατοχής;Και επίσης μην αισθάνεσαι αθλητής. Το λεγεωνάριος ή μισθοφόρος ταιριάζει καλύτερα στα όσα είπες και όπως τα είπες!
http://freepen.gr/?p=7294
Keywords
Τυχαία Θέματα