«Ρουκέτες» στην εξεταστική: «Δεν έχω δει πιο υποτελή υπουργό σε τραπεζίτη από τον Άδωνι Γεωργιάδη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το άνοιγμα των λογαριασμών των μελών της διοίκησης του Ερρίκος Ντυνάν ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία. Παράλληλα όλα τα κόμματα στην συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη συμφωνούν στην κλήση του πρ. προέδρου του Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος είναι προφυλακισμένος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ...
Σπύρος Λάππας αναφέρθηκε και στο μνημόνιο με το οποίο επί υπουργίας Γεωργιάδη δρομολογήθηκε το ξεπούλημα του Ντυνάν στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο Σπ. Λάππας τόνισε ότι πρέπει να διανεμηθεί το κείμενο και εκτίμησε πως αποδεικνύεται ότι ο Αδ. Γεωργιάδης λειτούργησε υπέρ της τράπεζας. «Τέτοια υποτέλεια απέναντι σε έναν τραπεζίτη δεν έχω ξαναδεί», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην πώληση του Ντυνάν έκανε λόγο για «μεθόδευση τριών υπουργών» επισημαίνοντας ότι ο Αν. Λοβέρδος απαξίωσε το νοσοκομείο («διόρισε ως υπεύθυνο τύπου τον Λιαρόπουλο που με δημοσιεύματα απαξίωνε το Ερρίκος Ντυνάν», σημείωσε), ο Αδ. Γεωργιάδης μεθόδευσε την πώληση στην Πειραιώς και ο Μ. Βορίδης αμνήστευσε τους υπεύθυνους. Ο Σπ. Λάππας χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο» και «συμπαιγνία ανάμεσα στον Βγενόπουλο και τον Σάλλα» το ότι στον πλειστηριασμό δεν αναγγέλθηκε οφειλή 4,5 εκατ. ευρώ του Ντυνάν στο Δημόσιο, όταν το Δημόσιο αναγγέλλεται ακόμη και για μικρά ποσά.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι μέλη της διορισμένης διοίκησης του Ντυνάν (οι Νίκας και Πανεθυμιτάκης που είναι συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη…) «την επόμενη του πλειστηριασμού μεταπήδησαν στην ΗΜΙΘΕΑ που ήταν η αντίδικος του Ερρίκος Ντυνάν» και γι’ αυτό πρότεινε το άνοιγμα των λογαριασμών των μελών του ΔΣ.

Την πώληση του Ντυνάν σε θυγατρική της Πειραιώς υποστήριξε η ΝΔ με τον εισηγητή της Γιώργο Γεωργαντά να υποστηρίζει ότι με την παρέμβαση του κράτους εξασφαλίσθηκαν οι θέσεις εργασίας και πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι. Υποστήριξε ότι το Ντυνάν δεν μπορούσε να ενταχθεί στο ΕΣΥ επειδή τα χρέη του που ήταν 300 εκατ. ευρώ θα επιβάρυναν τους φορολογούμενους.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα