Ρίο 2016: Έγραψε ιστορία ο Παρέλλης στη δισκοβολία!

Τεράστιος! Tη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού στίβου σε Ολυμπιακούς Αγώνες πέτυχε στο Ρίο ο Απόστολος Παρέλλης.
Ο 31χρονος Κύπριος αθλητής με καλύτερη βολή στα 63.72 μέτρα τερμάτισε στην όγδοη θέση του τελικού της δισκοβολίας,σε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του κυπριακού αθλητισμού....

Ο Παρέλλης, που έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής που εκπροσώπησε την Κύπρο
σε τελικό Ολυμπιακών, κατάφερε με την 8η θέση να πάρει το ψηλότερο πλασάρισμα αθλητή που εκπροσωπούσε την Κύπρο σε αγώνισμα στίβου.

Το 1972 στο Μόναχο ο Σταύρος Τζιωρτζής πήρε την 6η θέση στα 400μ. εμπόδια, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

«Νομίζω θα το συνειδητοποιήσω τις επόμενες μέρες», δήλωσε στη μικτή ζώνη για τα συναισθήματα του και συνέχισε: «Ήμουν πολύ χαρούμενος που μπήκα στον τελικό και πάλεψα για την 8η θέση και τα κατάφερα. Δεν μου βγήκε το αποτέλεσμα που ήθελα όμως. Δεν έχω κάποιο παράπονο, είμαι ευχαριστημένος. Πέτυχα το στόχο μου».

«Θα πάω τώρα στη γυναίκα μου, στους γονείς μου, τον αδελφό μου, τους δικούς μου που ήταν στην κερκίδα, να τους δω. Η κόρη μου έμεινε Κύπρο, είναι πολύ μικρή για να τη φέρουμε», ήταν η απάντηση του σε ερώτηση για το πρώτο πράγμα που θα κάνει.

Να αναφέρουμε πως μετά από συγκλονιστική μάχη και με τα μετάλλια να εναλλάσσονται στην τελευταία βολή, ο Γερμανός Κρίστοφ Χάρτινγκ κατάφερε να πάρει το χρυσό, με βολή στα 68.37μ., αφήνοντας δεύτερο τον Πολωνό παγκόσμιο πρωταθλητή Πιότρ Μαλακόφσκι με 67.55μ. και τρίτο τον Γερμανό Ντάνιελ Γιασίνσκι με 67.05μ.
Keywords
Τυχαία Θέματα