Πονοκέφαλοι στην Αστυνομία από τη «Λερναία Ύδρα» της τρομοκρατίας

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας συντηρείται το θέμα της τρομοκρατίας, καθώς η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση με καλάσνικωφ στην οικία του Γερμανού πρέσβη, έφερε στην επιφάνεια ένα άγνωστο χτύπημα στη Mercedes, την…

ίδια στιγμή που η αντιτρομοκρατική πονοκεφαλιάζει και με την εξαφάνιση ενός ακόμη κατηγορουμένου που παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισης του, αλλά και με τα φονικά ευρήματα σε γιάφκα που, κατά τα φαινόμενα, αποτελούσε ορμητήριο για χτυπήματα στη γειτονική Τουρκία.

Με πολυσέλιδη προκήρυξη που
έστειλε στο “Ποντίκι” η αποκαλούμενη «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι τη νύχτα της 30ης Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που έναν χρόνο πριν χτύπησε με καλάσνικωφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού και οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής άφηναν να εννοηθεί ότι πίσω από αυτή κρύβεται ή έχει σχέση ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης.

Η «αστοχία υλικού» και ο κρατήρας στο χωράφι

Οι συγγραφείς της προκήρυξης αιφνιδίασαν τις διωκτικές αρχές αποκαλύπτοντας και ένα αποτυχημένο χτύπημα που επεχείρησαν πριν από ένα μήνα και δεν είχε γίνει γνωστό ως τώρα. Όπως αναφέρουν το βράδυ της Κυριακής 12 Ιανουαρίου αποπειράθηκαν να εκτοξεύσουν ρουκέτα κατά των γραφείων της Mercedes στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, αλλά η ενέργεια τους, όπως λένε, «απέτυχε λόγω αστοχίας υλικού» όπως είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Οι τρομοκράτες της «Ο.Λ.Α.» υποστηρίζουν ότι επιστράτευσαν και δεύτερη ρουκέτα «η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή». Επειδή, όμως, η ενέργεια τους δεν πήρε δημοσιότητα, αναρωτιούνται και οι ίδιοι αν «συγκαλύφθηκε» το χτύπημα τους ή αν «η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes Benz».

Νε βάση τις αναφορές αυτές, δυνάμεις της Αστυνομία και του Στρατού ερεύνησαν την περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις της Mercedes και το βράδυ της Τρίτης εντόπισαν σε χωράφι έναν κρατήρα που δημιουργήθηκε από την έκρηξη. Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν σε δημοσιογράφους είπαν ότι το επίμαχο βράδυ άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη, ειδοποίησαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας, όμως, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάτι συγκεκριμένο.

Η εξαφάνιση του Σακκά αναζωπυρώνει την «κόντρα»

Η ανάληψη της ευθύνης από την «Ο.Λ.Α.» για τα δύο χτυπήματα στο Χαλάνδρι και στη Βαρυμπόμπη, ήρθε σε μια στιγμή που η Αντιτρομοκρατική βρισκόταν αντιμέτωπη με την εξαφάνιση ενός ακόμη κατηγορούμενου για τρομοκρατική δράση, του Κώστα Σακκά, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές λόγω της παρέλευσης του 18μηνου από την προφυλάκισή του.

Ο Κ. Σακκάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είναι άφαντος από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οπότε δεν παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Καμινίων, όπως όριζαν οι περιορισμοί με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από πολυήμερη απεργία πείνας.

Έτσι μετά το ζεύγος Μαζιώτη – Ρούπα και τον καταδικασμένο για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλο Ξηρό, ο Σακκάς, ο οποίος και πάλι είχε παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισης, αλλά η Δικαιοσύνη στην οποία είχε προσαχθεί από την Αστυνομία, τον απάλλαξε από τις κατηγορίες αυτές, είναι ο τέταρτος εμπλεκόμενος σε υποθέσεις τρομοκρατίας που εκμεταλλεύεται την προσωρινή ελευθερία που του δόθηκε για να εξαφανιστεί. Το γεγονός αυτό αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές που αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες.

Ξηλώνεται –λόγω Φιλιππίδη;- τουρκικό δίκτυο

Και σα να μην έφθαναν τα απανωτά χτυπήματα της εγχώριας τρομοκρατίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν να ασχοληθούν και με τους «εισαγόμενους» από την Τουρκία τρομοκράτες που χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως ορμητήριο.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε γιάφκα της οδού Γενναδίου, στην περιοχή του Γκύζη, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής, που εξετάζονται για δολοφονία στη γειτονική χώρα, ενώ ένας κατεζητείτο και στη χώρα μας για την έκρηξη, τον Οκτώβριο του 2011, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, όπου έχασε την ζωή του ένας Κούρδος.

Από τις εργαστηριακές έρευνες που έγιναν φαίνεται ότι η ομάδα έχει άμεση σχέση με την υπόθεση του φουσκωτού σκάφους με βαρύ οπλισμό που είχε «πιαστεί» στη Χίο πριν από μερικούς μήνες. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες, ηλικίας 25, 33, 41 και 49 ετών, κυκλοφορούσαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Θεωρούνται δε μέλη του εκτελεστικού πυρήνα της οργάνωσης DHKP-C, που έχει αναλάβει την ευθύνη για δολοφονίες και άλλες επιθέσεις στην Τουρκία.

Αν και πολλοί συνδέουν την εξάρθρωση της συγκεκριμένης ομάδας ως ένδειξη αμοιβαιότητας στην ουσιαστική «απέλαση» του κατηγορούμενου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, οι αστυνομικές αρχές αρνούνται επισήμως τη σύνδεση των υποθέσεων.
Keywords
αστυνομια, mercedes benz, ταχυδρομικο ταμιευτηριο, mercedes, βομβα mall, συγκεκριμένο, Βαρυμπόμπη, δραση, συμμετοχή, απεργια, θεσσαλονικη, ελασ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια μμε, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, μαζιωτης, το θεμα, θεμα, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γκυζη, γραφεια, δολοφονιες, δοθηκε, εγινε, ειπαν, εκρηξη, ελασ, ελευθερια, ενεργεια, ερευνες, ετων, ευθυνη, ζευγος, ζωη, ιδια, υπηρεσιες, υποθεση, μηνες, νυχτα, ομαδα, οικια, συγκεκριμένο, συμμετοχή, σπιτι, τμημα, τουρκια, συγγρου, χαλανδρι, αγνωστο, φυλακες, χωρα
Τυχαία Θέματα