«Πόλεμος» για τα σκουπίδια της Τρίπολης

Φωτιές ανάβει η υπόθεση των απορριμμάτων στην Τρίπολη, την ώρα που η αρκαδική πόλη έχει χάσει τον ύπνο της από τους 3.000 τόνους απορριμμάτων που βρίσκονται στοιβαγμένοι στους δρόμους.
Έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες καθυστερήσεων,…

τις οποίες προκάλεσε η αρνητική απόφαση της κυρίας Ρένας Δούρου να συνεχίσουν να μεταφέρονται πέραν τις 31ης Δεκεμβρίου τα σκουπίδια στην Φυλή αλλά και η απουσία αξιόπιστου εναλλακτικού σχεδίου, χθες ο δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Παυλής ανακοίνωσε τη σταδιακή απομάκρυνσή τους. Ως προσωρινό καταφύγιο θα βρουν την περιοχή Άγιος Βλάσης, μέχρι να προετοιμαστεί
το Μεγαβούνι Βαλτετσίου που αυτές τις μέρες πρόκειται να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.
Στην πραγματικότητα άλλη μια προσωρινή λύση μέχρι να κατασκευαστούν οι εργοστασιακές μονάδες στην Πελοπόννησο, για τις οποίες όπως σημείωνε χθες το «Βήμα» υπάρχει πάγωμα της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να εκδοθεί και σχετική απόφαση ιδιώτη που έχει γίνει στο ΣτΕ. Ωστόσο η σύμβαση αντιμετωπίζει και άλλου είδους προβλήματα καθώς πρόθεση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη είναι να καταργήσει την εγγυημένη ποσότητα των 150.000 ευρώ ετησίως που προβλέπει το έργο.
«Δεν μπορούμε να δεσμεύουμε μια περιφέρεια με τέτοιες ποσότητες και να δημιουργούμε λογική τετελεσμένου, όταν τα απορρίμματα μειώνονται συνεχώς και οι συσκευασίες προσαρμόζονται σε μικρότερα μεγέθη ευθυγραμμιζόμενες με τις ανάγκες της εποχής. Το νούμερο αυτό είναι τερατώδες» αναφέρει στο newmoney.gr ο κ. Τσιρώνης.
Ο υπουργός πάντως βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Παυλή χθες, μετά τις δηλώσεις του Σαββάτου. Ο κ. Τσιρώνης είχε εκφράσει την δυσφορία του για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στη μεταφορά των σκουπιδιών στην Κοζάνη. Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος επισκέφτηκε από τις πρώτες μέρες της θητείας του στο υπουργείο την Τρίπολη, εξέφραζε την απορία του πως ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης κ Πέτρος Τατούλης δεν έχουν ακόμη υλοποιήσει την λύση που ο ίδιος τους είχε προτείνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα