Ποιό είναι το Ελληνικό Πολίτευμα, και πιά η αρρώστια του Έλληνα:

 Γράφει ο Θ.Χ.
Θέλω να βάλω μια ερώτηση.Ποιό είναι το Ελληνικό Πολίτευμα;Αναρωτιέμαι αν είναι όπως λένε τα βιβλία και το σύνταγμα Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δηλαδή έχουμε και Πρόεδρο και Κοινοβούλιο αλλά και Δημοκρατία (τρία σε ένα δηλαδή).Ο Πρόεδρος είναι εντελώς διακοσμητικός και βρίσκεται στην θέση αυτή ελέω του κόμματος από το οποίο προέρχεται, φοράει τις παρωπίδες του ΠΑΣΟΚ και δεν προασπίζεται όπως οφείλει τα δικαιώματα
των πολιτών.  Άρα δεν έχουμε πρόεδρο!Το Κοινοβούλιο λειτουργεί υπό την αρχηγία του Πρωθυπουργού και σύμφωνα με τις αποφάσεις του χωρίς να δίνεται καμιά σημασία στους βουλευτές του κόμματος οι οποίοι λειτουργούν κάτω από το αυστηρά προσωπικό τους συμφέρον με τον φόβο της διαγραφής και δεν φέρνουν καμιά ισχυρή αντίδραση, και ενώ αν πουν κάποια λόγια μένουν σ αυτά και ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια σαν καλά στρατιωτάκια. Αντιπολίτευση δεν υφίσταται γιατί η γνώμη της αλλά και η ψήφος της δεν προσμετράτε πουθενά και έτσι μόνο θεωρητική αντίσταση μπορεί να έχει. Άρα δεν έχουμε και Κοινοβούλιο!Με την απλή λογική συμπεραίνουμε ότι αφού.......... λείπουν τα δύο πρώτα τότε δεν έχουμε Δημοκρατία!Μοναρχία με την μέχρι σήμερα έννοια της Βασιλείας, Βασιλευόμενης ή Βασιλικής Δημοκρατίας σίγουρα δεν έχουμε εφ όσον δεν έχουμε Βασιλιά, έχουμε όμως «ενός ανδρός αρχή» ή αλλιώς Πρωθυπουργική Μοναρχία (ο Πρωθυπουργός αποφασίζει για όλα).Τώρα αν παρακολουθήσουμε τα γενεαλογικά δένδρα των πρωθυπουργών της Ελλάδος τότε βλέπουμε ότι κυβερνούν συγκεκριμένες οικογένειες με τελευταίες τις οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή αλλά και μέσα στην Βουλή την οικογένεια Μητσοτάκη, Αλευρά, Βαρβιτσιώτη……. Πάγκαλου, με κόρες, γιούς, γαμπρούς και νύφες. Οικογένειες που έχουν στήσει δικούς τους μηχανισμούς και μαγαζάκια μέσα στα κόμματα και με κουμπαριές, διορισμούς, χατίρια διαπλοκές και ότι άλλο εκλέγονται αυτοί και τα παιδιά τους έχοντας ποδοπατήσει οποιαδήποτε έννοια αξιοκρατίας, και οι ίδιες οικογένειες βρίσκονται πάντα στις Υπουργικές θέσεις αλλά και στις τηλεοράσεις έχοντας και εκφράζοντας πάντα θέσεις για όλα.Δεν χρειάζεται στην Ελλάδα να είσαι άξιος για να γίνεις Πρωθυπουργός αρκεί να είσαι κληρονόμος του κατάλληλου επιθέτου και του αντίστοιχου κομματικού μηχανισμού ώστε να σιγουρέψεις την εκλογή σου στο πιο ισχυρό αξίωμα.Και τώρα θέλω να δώσω μια απάντηση.Επομένως από τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το Ελληνικό πολίτευμα είναι:
Κληρονομική Πρωθυπουργική Μοναρχία...Προφανώς δε όλοι εμείς οι ψηφοφόροι για να τους ψηφίζουμε, να πανηγυρίζουμε την εκλογή τους και να τους ανεχόμαστε πάσχουμε από Κληρονομική Παθογενή Μαλ….
Θ.Χ
Keywords
Τυχαία Θέματα