Ποινική δίωξη σε βάρος της Σαββαΐδου για την υπόθεση της GENNET

Κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, είναι πλέον η Κατερίνα Σαββαΐδου για την υπόθεση της GENNET που αποκαλύπτει σε όλο της το βάθος το HOT DOC που κυκλοφορεί.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, τρεις ημέρες...
μετά τις εξηγήσεις που έδωσε για την υπόθεση η κα. Σαββαΐδου ως ύποπτη. Οι δικαστικοί λειτουργοί δε φαίνεται
να πείστηκαν από τις εξηγήσεις της και προχώρησαν στη δίωξη.

Πρόκειται για το πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε καταλογιστεί στην εταιρία GENNET και του οποίου την επανεξέταση είχε αποφασίσει η Σαββαΐδου, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Στην κ. Σαββαίδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρείας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

Στο τεύχος 87 του HOT DOC που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, αποκαλύπτεται πως πίσω από την εταιρία της οποίας το πρόστιμο φέρεται να προσπάθησε να "παγώσει" η Σαββαΐδου, «κρύβεται» το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα