Παπαδημούλης: Η βουλευτική αποζημίωση πρέπει να φορολογείται

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει ότι η κυβέρνηση για το 2013 προβλέπει νέα ύφεση 4,5%. Παρόλα αυτά, ο ίδιος εκτιμάει ότι η πραγματικότητα θα είναι χειρότερη των κυβερνητικών προβλέψεων.
"Την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν νέες περικοπές, μεγαλύτερη ύφεση και υψηλότερη ανεργία", είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ...

Ο κ. Παπαδημούλης
δήλωσε ότι χρειάζεται νέο κούρεμα, του επίσημου τομέα, σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Βάλτερ Σταϊνμάγερ, το βλέπει ως αναγκαστικό, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά δεν το έχουν διεκδικήσει.
"Δεν είναι δυνατόν να σταματήσει ο φαύλος κύκλος χωρίς νέο κούρεμα. Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν, τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα θα πληρώσουν", είπε.
Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο φορολογικό δεν θα εισπραχθεί ούτε 1 ευρώ παραπάνω από όσους φοροδιαφεύγουν, αλλά θα φορολογηθούν παραπάνω αυτοί που πληρώνουν φόρους. Πρόσθεσε ότι από τα 34,4 δισ. ευρώ του ποσού που μας διατίθεται μόνο 1,1 δισ. ευρώ, το 3%, θα πάει για την αποπληρωμή οφειλών και τα υπόλοιπα θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλπ. "Υπάρχουν φοβερές καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ", κατέληξε.
Σε ότι αφορά τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook:
"Πιστεύω ότι η βουλευτική αποζημίωση, μετά τις κρατήσεις, πρέπει να φορολογείται,όπως για όλους τους μισθωτούς. Δεν νοείται άλλη μεταχείριση".
Keywords
Τυχαία Θέματα