Οταν το No Politica ισχύει ή όχι ανάλογα με την... περίσταση

Το «No politica» της οργανωμένης κερκίδας του Ολυμπιακού πήγε... περίπατο το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ. «Φασίστας» και «αριστερός» στο ίδιο πανί, την ίδια πρόταση.

Της Αλέκας Ζουμή

Ηταν λίγα λεπτά πριν από τις δέκα, το βράδυ της Πέμπτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας… Εν αναμονή του σημαντικότερου φετινού αγώνα του Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα, τον τέταρτο
«τελικό» με την Μπαρτσελόνα και ελάχιστες θέσεις ήταν ακόμη κενές, με το sold out να είναι γεγονός από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας των εισιτηρίων…

Τότε ήταν, λοιπόν, που στην κερκίδα που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς των ερυθρόλευκων, τρία πανομοιότυπα πανό έκαναν την εμφάνισή τους ταυτόχρονα, με μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο και δίχως υπογραφή… Και τα τρία σε ευθεία βολή κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

«Φασίστα Κοντονή, στο γήπεδο πηγαίνουν και αριστεροί» το πρώτο, «Τσίπρα διώξε τον καραγκιόζη» το δεύτερο, «Πόσα έχεις πάρει Κοντονή;;;» το τρίτο… Τα πανιά έκαναν την εμφάνισή τους για λίγα λεπτά – μέχρι προφανώς να στείλουν το μήνυμα- και μαζεύτηκαν το ίδιο συντονισμένα.

Ελάχιστοι από τους χιλιάδες θεατές του ΣΕΦ ασχολήθηκαν με τα συγκεκριμένα πανό και συνθήματα. Ούτε έτυχαν κάποιας σπουδαίας ανταπόκρισης από το σύνολο του κόσμου του Ολυμπιακού. Προφανώς, το σύνολο του κόσμου του Ολυμπιακού δεν αντιλαμβάνεται τους «προβληματισμούς» του συγκεκριμένου κομματιού της κερκίδας…

Οι προβληματισμοί, λοιπόν, των «εμπνευστών» των συγκεκριμένων συνθημάτων προφανώς έχουν να κάνουν με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τον κίνδυνο που υπάρχει να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προφανώς και έχουν να κάνουν με «γραμμή» που έχει δοθεί σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Για να εξηγούμαστε: Οποιαδήποτε κερκίδα θα μπορούσε να εκφράσει τις αντιρρήσεις της με διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Και προφανώς αρκετές το έχουν κάνει και θα το κάνουν.

Θα μπορούσε και η οργανωμένη κερκίδα του Ολυμπιακού να αντιδρά εντόνως στο ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit καθώς – θα σου πει- «εμείς βγαίνουμε κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μπορείτε να μας το στερείτε αυτό το δικαίωμα». Σεβαστό. Ή μάλλον σεβαστό θα ήταν εάν δεν βάρυνε την συγκεκριμένη κερκίδα ο τίτλος του «No Politica» που η ίδια έχει προσδώσει στο χαρακτήρα της.

Είναι, λοιπόν, άξιο απορίας γιατί μια No Politica κερκίδα επέλεξε έναν τρόπο άκρως… πολιτικό για να εκφράσει την δυσαρέσκεια της… Εκτός και αν το «no politica» ενδεχομένως ισχύει ή δεν ισχύει ανάλογα με την κάθε περίσταση και δεν πρόκειται για μια πάγια άποψη.

Η γραμμή που ακολουθεί ο τύπος και –πλέον- μερίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού απέναντι στο νομοσχέδιο Κοντονή είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη μέσα από τα πρωτοσέλιδα των οπαδικών εφημερίδων, πλέον και με πανιά που σηκώνονται έστω και για λίγα λεπτά…

Ποιος ξέρει, ίσως τώρα που και οι οργανωμένοι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» απέκτησαν πολιτική συνείδηση – φασίστας και αριστερός στο ίδιο σύνθημα πιο πολιτικό δε γίνεται- να δούμε επιτέλους και εκείνο το πανό για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΥΓ. Φυσικά και στα γήπεδα υπάρχουν και αριστεροί
Keywords
Τυχαία Θέματα