Οι Κυπριακές Αρχές ζητούν από την Ελλάδα να δικάσει τον Βγενόπουλο

Έκθεση της Κυπριακής Αστυνομίας η οποία αφορά έρευνα για την παροχή δανείων από την Marfin Egnatia Bank σε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που σχετίζονται επιχειρηματικά με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, κατατέθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου.

Η Ανακριτική Ομάδα της Κυπριακής Αστυνομίας...
η οποία
αφού εξέτασε υλικό από το αρχείο της Τράπεζας, πορίσματα των Κεντρικών Τραπεζών Ελλάδας και Κύπρου (πρόκειται γι αυτά που έχει δημοσιεύσει το HOT DOC) και πήρε καταθέσεις, ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα πως ο Βγενόπουλος και δύο τουλάχιστον συνεργάτες του, ο Ευθύμιος Μπουλούτας και Κυριάκος Μάγειρας, πιθανόν να έχουν διαπράξει αδικήματα σε σχέση με το Ελληνικό Δίκαιο.

Έως το 2011 η Τράπεζα υπαγόταν στις Ελληνικές Ελεγκτικές Αρχές και συνεπώς τα αδικήματα που διαπράχθηκαν αφορούν το Ελληνικό Δίκαιο και την παράβαση των Ελληνικών Νόμων. Όπως σημειώνει η έκθεση «φαίνεται να προκύπτει από τα γεγονότα ότι από τις πράξεις ή και τις παραλείψεις των φυσικών προσώπων που ενέχονται, προέκυψε περιουσιακό όφελος, είτε με άμεσο τρόπο είτε μέσω τρίτων, κατά τρόπο που φαίνεται εκ πρώτης όψεως νόμιμος, με αποτέλεσμα η περιουσία να απολαμβάνεται από τους δράστες κατά τρόπο νομιμοφανή, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που γινόταν, ήταν η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις»

Σύμφωνα με την Κυπριακή Αστυνομία ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του, πρέπει να ελεγχθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη για: 1.κακουργηματική απιστία, 2. απάτη, 3.νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Keywords
Τυχαία Θέματα