Οι Ελληνες μεταναστεύουν ξανά στη Γερμανία

Αλματώδη αύξηση της μετανάστευσης στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2011, ειδικά από χώρες της ΕΕ που πλήττονται από την οικονομική κρίση όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας. Κατά 84% αυξήθηκαν οι μετανάστες από την Ελλάδα

Περίπου 435.000 άνθρωποι προερχόμενοι από το εξωτερικό εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2011 - αριθμός αυξημένος κατά 19% σε σύγκριση με την........ αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Μεταξύ των
νεοαφιχθέντων, οι 381.000 ήταν ξένοι, κυρίως Ευρωπαίοι. Η μετανάστευση πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σημείωσε αλματώδη αύξηση, 29%. Ο αριθμός των νέων μεταναστών από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 84% το πρώτο εξάμηνο στους 4.100 ανθρώπους, ενώ η μετανάστευση από την Ισπανία αυξήθηκε κατά 49%, στους 2.400 ανθρώπους. Η γερμανική στατιστική υπηρεσία υπογραμμίζει την αύξηση (+30%) των μεταναστών με προέλευση τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης που έχουν ενταχτεί στην ΕΕ. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πως σχετίζεται με την άρση και των τελευταίων περιορισμών όσον αφορά τη γερμανική αγορά εργασίας για τους υπηκόους των χωρών αυτών. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι εγκατέλειψαν την Γερμανία μειώθηκε, προκαλώντας μια σημαντική μεταβολή του «ισοζυγίου» των μεταναστευτικών ροών (η διαφορά ανάμεσα στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις), από τους 61.000 στους 135.000 ανθρώπους, ήτοι στο +122%. Λίγοι λιγότεροι από 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο. «Το πιο αξιοσημείωτο είναι η μεγάλη αύξηση της μετανάστευσης με προέλευση τις χώρες της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση», υπογραμμίζει η στατιστική υπηρεσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα