Ο Μπερλουσκόνι περνάει στην αντεπίθεση-Εκλογικές καμπάνες στην Ιταλία

Με ανακοίνωση αποφάσισε ο «Καβαλιέρε» να τοποθετηθεί για τον χαμό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από το όνομά του και τα σχέδια επιστροφής του στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει στο κείμενό του ότι οι αντιδράσεις ορισμένων πολιτικών και εφημερίδων χαρακτηρίζονται από «υπερδιέγερση», ενώ θεωρεί προσβλητικές και άτοπες τις δηλώσεις κατά του ιδίου...
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θεωρεί, επίσης, ότι «θα ήταν μάλλον υπερβολικά απλό να συνδεθούν οι αναμείξεις αυτές με την πολλοστή κερδοσκοπική κίνηση, που θα ήθελε να αποδυναμώσει τις ιταλικές επιχειρήσεις,
μετατρέποντας τες σε εύκολη λεία ξένων αγοραστών».

Τονίζει,ακόμη, ότι ήταν πάντα υπέρ της Ευρώπης και έχει αγωνιστεί για ,« μια Ευρώπη που να μετρά περισσότερο στη διεθνή σκηνή».

Στα ύψη η δημοτικότητα του Μόντι

Εν τω μεταξύ, στη γειτονική χώρα, ξεκίνησε η συζήτηση για τις εκλογές με δημοσκόπηση του καναλιού Rai Tre να δείχνει την επιθυμία του 36% των Ιταλών να εκλεγεί ο Μάριο Μόντι πρόεδρος της Δημοκρατίας την άνοιξη.

Ενα μεγάλο ποσοστό θεωρεί ότι θα πρέπει α διατηρήσει τον τίτλο του ισόβιου γερουσιαστή, ένα 23% τον θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό ενώ ένα 9% των εκλογέων δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε για πρωθυπουργό εάν εκείνος αποφάσιζε να ηγηθεί ενός κεντρώου ψηφοδελτίου.

Το 72% του στατιστικού δείγματος πιστεύει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε λάθος να σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι διότι η χώρα κινδυνεύει τώρα να βρεθεί σε οικονομικό βάραθρο.

Φαβορί για την κυβέρνηση εμφανίζεται το Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερλουίτζι Μπερσάνι με ποσοστό 33,5%, ενώ και ο ίδιος εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 37% έναντι 20% του Μπερλουσκόνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα