Ο Αντώνης Σαμαράς αναζητούσε μια ολόκληρη μέρα κοπανατζή υπουργό του, ο οποίος ενέπλεξε στην ιστορία ακόμη και αρουραίο!

Κάτι τέτοια τα έκανε μόνο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Α΄. Ομιλούμε για τα αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα και επισκέψεις στα υπουργικά γραφεία ώστε να διαπιστώσει αν οι υπουργοί του ήταν στις θέσεις τους και δούλευαν η την είχαν κοπανήσει αδικαιολόγητα. Της ίδιας φιλοσοφίας είναι και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός επικοινωνεί τακτικά με τους υπουργούς και ζητάει να ενημερωθεί για την πορεία του έργου τους και κυρίως για τις περικοπές. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Σαμαράς
για τους κοπανατζήδες και τους φυγόπονους δεν θα αρκείται μόνο σε........ συστάσεις. Ο πρωθυπουργός λοιπόν την προηγούμενη Παρασκευή-όπως μας πληροφορεί ο πολύ καλά ενημερωμένος ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ-τηλεφώνησε σε αναπληρωτή υπουργό αλλά εις μάτην. Οι γραμματείς πληροφόρησαν τον πρωθυπουργό ότι απουσιάζει. Ο συγκεκριμένος υπουργός εντοπίστηκε μία μέρα μετά. Με το που εμφανίστηκε σαστισμένος από την πρωθυπουργική αναζήτηση του πολύτιμου υπουργικού του σαρκίου, φρόντισε να εμπλέξει και στην ιστορία έναν αρουραίο-φάντασμα!
Γράφει σχετικά ο “ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ”>Μπορεί άραγε ένας... αρουραίος να δημιουργήσει κυβερνητική παρεξήγηση; Ναι, αν ο αρουραίος κατοικοεδρεύει στο υπουργείο Υγείας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Την περασμένη Παρασκευή ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να τηλεφωνήσει σε αναπληρωτή υπουργό. Κάτι τέτοια είναι αλήθεια τα συνηθίζει ο Πρωθυπουργός για να διαπιστώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπουργών του και κυρίως αν κάποιος κάνει κοπάνες. Μόνο που ο κ. αναπληρωτής υπουργός απουσίαζε από το γραφείο του και ο κ. Σαμαράς του άφησε μήνυμα στις γραμματείς του: «Πείτε του ότι του τηλεφώνησα». Τι έκανε ο αναπληρωτής υπουργός μόλις έμαθε ότι τον ζήτησε ο Πρωθυπουργός και δεν ήταν στο γραφείο του δεν ξέρω, εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι ξαφνικά εμφανίστηκε σε πρωταγωνιστικό ρόλο ένας αρουραίος!
***Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ο συγκεκριμένος αναπληρωτής υπουργός, δεν γνωρίζω που είχε πάει αλλά βρέθηκε ξαφνικά κυριακάτικα και με καύσωνα στο γραφείο του. Την παραμονή του μάλιστα στο υπουργείο κάποιοι καλοθελητές φρόντισαν να την διαρρεύσουν. Όπως φρόντισαν, όπως μου είπαν να διαρρεύσουν επίσης ότι δεν είχε καν τηλεφωνική σύνδεση αφού τα τηλεφωνικά καλώδια τα ροκάνισε ένας... αρουραίος. Να σημειώσω ότι ακόμα ο αρουραίος παραμένει... ασύλληπτος!Σύμφωνα με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, στον οποίο και προτείνουμε να φωνάξει επειγόντως γεωπόνο για απολύμανση του γραφείου του και τοποθέτηση των σχετικών παγίδων!
Keywords
Τυχαία Θέματα