Να μην πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης οι πλούσιοι ζητούν οι θεσμοί!

Φαντάζει απίστευτο, αλλά έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης οι πλούσιοι Έλληνες και φυσικά όλο το βάρος να πέσει στη μεσαία τάξη και στα χαμηλά εισοδήματα.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών....
οι θεσμοί ζήτησαν από την κυβέρνηση την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ!

Ως δικαιολογία για την απαίτηση τους αυτή, έφεραν ότι μια τέτοια υψηλή πρόσθετη φορολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.

Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, διαφωνεί κάθετα με την πρόταση αυτή των πιστωτών και όπως ήδη επεσήμαναν τα στελέχη της στους εκπροσώπους των θεσμών, η αναλογική καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης αποτελεί πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.

Το θέμα πάντως, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο και της συνάντησης που θα έχουν την Παρασκευή στις 10.00 με οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών, παρά το γεγονός ότι επισήμως έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας.

Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν ακόμη τα θέματα της κατάργησης των φόρων υπέρ τρίτων, οι αποκρατικοποιήσεις και το ασφαλιστικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα