Μητέρα 17χρονης: Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η Ασπασία μου

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στον δεύτερο όροφο του ΚΑΤ, δίνει η 17χρονη Ασπασία, θύμα της απίστευτης "τραγωδίας του Άργους".Η μητέρα της, Σπυριδούλα Φατούρου, η πλέον τραγική μορφή αυτής της φοβερής ιστορίας, στέκει ώρες ατέλειωτες μέρα και νύχτα καρτερικά στον προθάλαμο της μονάδας, ζώντας μόνο......
για τις λίγες στιγμές, κάθε φορά, που οι γιατροί της επιτρέπουν να βρεθεί στο προσκέφαλο του παιδιού της.
"Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η Ασπασία μου". Αυτά είναι τα λόγια που συνεχώς επαναλαμβάνει στους κοντινούς της ανθρώπους
από το οικογενειακό και το φιλικό της περιβάλλον που σπεύδουν να της συμπαρασταθούν και να της δώσουν κουράγιο.
Έχοντας στο πλευρό της την αδελφή της Σμαράγδα και λιγοστούς ακόμη δικούς της, δίνει και η ίδια τη δύσκολη μάχη, ενώ ενημερώνεται συνεχώς από τους γιατρούς και το προσωπικό για την πορεία της υγείας της Ασπασίας, που ακόμα παραμένει σοβαρή. Ωστόσο, οι γιατροί αισιοδοξούν ότι σταδιακά θα αρχίσει να πηγαίνει καλύτερα.
"Η Σπυριδούλα μετά το σοκ του τραγικού περιστατικού, δεν έχει όρεξη για κουβέντες. Κόβει κάθε άλλη συζήτηση αναφέροντας κοφτά: "Θέλω μόνο να γίνει καλά η Ασπασία, τίποτα άλλο" λένε άνθρωποι που της μίλησαν πρόσφατα.
Η κατάσταση της Ασπασίας είναι σοβαρή αλλά σταθερή, σύμφωνα με τους γιατρούς, ενώ εκφράζεται και η αισιοδοξία ότι μόλις αντιμετωπιστεί το οίδημα στον εγκέφαλο, κάτι που θα πάρει μερικές ακόμα εβδομάδες και ακολουθήσει η επέμβαση για να αφαιρεθούν οι βολίδες, αναμένεται να συνέλθει.
Η 17χρονη παραμένει σε καταστολή και έχει ρυθμιστεί να μην είναι σε βαθύ ύπνο, χωρίς ωστόσο να αντιλαμβάνεται πόνο, αλλά σε μια κατάσταση που επιτρέπει και την καλύτερη ανταπόκριση του οργανισμού της στα φάρμακα.
Η αισιοδοξία ενισχύεται και από το γεγονός ότι είναι νέο άτομο, δεν έχουν εντοπιστεί βλάβες σε ζωτικά όργανα και την παρακολουθεί ομάδα από πολύ έμπειρους γιατρούς.
Στο μεταξύ, οι συγκλονισμένοι φίλοι της Ασπασίας, τα νέα παιδιά του Άργους, που πρώτα έσπευσαν να δώσουν αίμα για τη σωτηρία της, μαθαίνουν ότι ο κίνδυνος απομακρύνεται και ανυπομονούν να την υποδεχτούν.
Με διακριτικότητα, οι φίλοι της εκφράζουν την ευχή το "γελαστό κορίτσι" να νικήσει και να επιστρέψει σύντομα κοντά τους.
"Έχανε την ψυχραιμία του..."
Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσε να επισκεφθεί τη μικρή Ασπασία ήταν ο αδερφός του νεκρού πατέρα της Χάρης Μπόγρης, ο οποίος δεν παρέλειψε μέσα στη συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα να συνομιλήσει με τη μητέρα της, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του.
Κάτοικοι του Άργους θεωρούν ότι ο δράστης Γιώργος Μπόγρης υπήρξε τουλάχιστον άδικος με την πρώην σύζυγό του Σπυριδούλα Φατούρου με την αναφορά που έκανε στο σημείωμά του για τις υποτιθέμενες "παρεκτροπές" που τον "οδήγησαν" να τιμωρήσει με φρικτό τρόπο την κόρη τους.
"Η σχέση της Σπυριδούλας με τον Γιώργο ήταν καλή όσο τα οικονομικά της οικογενειακής επιχείρησης εφοδιασμού των περιπτέρων ανθούσαν" λένε άνθρωποι που γνώριζαν το πρώην ζευγάρι. Ωστόσο, όταν άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα, η κατάσταση στο σπίτι χειροτέρεψε δραματικά.
Ο Γιώργος λέγεται ότι έχανε συχνά την ψυχραιμία του απέναντι στη γυναίκα του, ώσπου πριν από τρία χρόνια χώρισαν οριστικά.
Η Ασπασία έμενε με τη μητέρα της και εκείνος θεωρούσε τη Σπυριδούλα την αιτία όλων των δεινών και της κακοτυχίας του, μελετώντας για τη λύτρωσή του ένα ασύλληπτης παρανοϊκότητας τέλος, με άσκηση βίας στον υπέρτατο βαθμό.
Ακόμα και πέντε ημέρες πριν πυροβολήσει το ίδιο το παιδί του, κάτοικοι του Άργους υποστηρίζουν ότι έγιναν μάρτυρες ξυλοδαρμού της Σπυριδούλας.
Αφού την κατέβασε από το αυτοκίνητο δια της βίας, ο δράστης φέρεται να είπε στους έκπληκτους περαστικούς: "να μη σας ενδιαφέρει, είναι η γυναίκα μου..."
Keywords
Τυχαία Θέματα