Μήνυση κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου από τον Ανδρέα Βγενόπουλο! - Την κατηγορεί για δωροληψία!

Με έκπληξη παρακολούθησαν όσοι παραβρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου όλα όσα είχε να πει ο ισχυρός άνδρας της MIG για την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου.

Ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου....
για απόπειρα δωροληψίας της. Μάλιστα έκανε
λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση εκτός από την κυρία Θάνου, και για φίλη της επιχειρηματία καθώς και συγγενικών της προσώπων. Η μήνυση διαβιβάστηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου επειδή στρέφεται κατά δικαστικού λειτουργού.

Η μηνυτήρια αναφορά η οποία δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα αφορά τα αδικήματα της εμπορίας - επιρροής, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος.

Ο κ.Βγενόπουλος είπε ότι οι παράνομες πράξεις των υπόπτων, έχουν να κάνουν τόσο με τις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο δύο εκ των συνεργατών του κ. Βγενοπούλου, και πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, των κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, όσο και με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών κυρίας Γεωργίας Τσατάνη.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Τσατάνη έγινε γνωστή από την καταγγελία που έκανε σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατηγορώντας τον για παρεμβάσεις στο έργο της στην υπόθεση Βγενοπούλου.

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Βγενοπουλος. «Για την ακρίβεια μου ζητήθηκε ... Βιβλιοθήκη, μεγάλος αριθμός βιβλίων δηλαδή».

Δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG κ.κ. Μπουλούτα και Φόρου, τόνισε ο κ. Βγενόπουλος. Στάθηκε σε υπόθεση που αφορούσε έκδοση φοιτητών που έπρεπε να εκδοθούν στην Ιταλία και αυτό δεν έγινε. Οι κατηγορίες κατά των δύο στελεχών επιφέρουν ποινές 27 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα μηδέν, αλλά δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας, κατήγγειλε. Όπως είπε μάλιστα, ο πρόεδρος του τμήματος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Μπουλούτα ειδοποιήθηκε ότι αντικαθίσταται και στη θέση του η κα Θάνου διόρισε μια αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα Καρέλου. Όταν της έγινε αίτηση εξαίρεσης από την κα Τσατάνη για την υπόθεσή της, η κα Θάνου ανέθεσε το θέμα στην κα Καρέλου, συμπλήρωσε.

Επίσης ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να επέμβει και να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης των δύο στελεχών της MIG (των κ.κ. Μπουλούτα και Φόρου). Και αυτό γιατί αν αθωωθούν στα ελληνικά ποινικά δικαστήρια, τι θα πούμε μετά, αν εν τω μεταξύ έχουν καταδικαστεί στην Κύπρο και εκτίουν ποινή φυλάκισης. Είμαστε κυρίαρχο κράτος; αναρωτήθηκε. Κε υπουργέ Δικαιοσύνης, νομίζω ότι έχετε διαφοροποιηθεί. Πρέπει να επέμβετε άμεσα, δεν μπορείτε να βλέπετε τα τρένα να περνούν.

Τέλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: “Κε πρωθυπουργέ, δεν σας αμφισβητώ". Εχω άριστη σχέση με το υπουργείο Οικονομικών. Αυτοί οι οποίοι για τους λόγους τους δημιουργούν τα προβλήματα σε εμάς είναι μικρή ομάδα στην κυβέρνηση και μάλιστα ετερόκλητη. Δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είπατε επίσης στη Βουλή ότι το κόμμα σας, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεύει το νέο και άφθαρτο που μπορεί να πολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ρωτώ: είστε σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το νέο και άφθαρτο, που μπορεί να πολεμήσει διαφθορά και διαπλοκή; Σας καλώ να συνεχίσετε τη σωστή μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς”.
Keywords
Τυχαία Θέματα