“Μεταλλαγμένο” ΠΑΣΟΚ! Κάνει πίσω ΚΑΙ στο σχέδιο νόμου για τα Ιδιωτικά, ο Λοβέρδος “καταγγέλλει” προπηλακισμό χωρίς να είναι…παρών!

“Περίεργα” πράγματα συμβaίνουν τον τελευταίο μήνα στο ΠΑΣΟΚ και ειδικά από τότε που άλλαξε εν μία νυκτί, η καλύτερα Παρασκευή μεσημέρι σε γνωστό εστιατόριο στην Κηφισιά, στάση στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος σε απλή αναλογική, που ήταν δικό του αίτημα από την Άνοιξη του 2015. Έκτοτε ζει διαρκώς μέσα στα νεύρα και την επιθετικότητα, ωσαν να έχει καταληφθεί από σύνδρομο “καταδίωξης”....
, ή από Ερινύες!!! Ενταγμένο πλέον πλήρως στο νεοφιλελεύθερο “μέτωπο” της πάση θυσία στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ
και των #Παραιτηθείτε, κάθε μέρα που περνά, δείχνει ωσάν οι … Χειμωνάδες να είναι πλέον το πρώτο βιολί και όχι το … “περιθώριο” του κόμματος…

Έτσι λοιπόν το μέλος της ΟΙΕΛΕ Χρήστος Σαρρής με αφορμή την καταγγελία από τον Αντρέα Λοβέρδο για τον προπηλακισμό του διευθυντή του γραφείου του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό, απάντησε:

Με έκπληξη αναγνώσαμε σήμερα ανακοίνωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λοβέρδου σχετικά με τη συνάντηση στο γραφείο του Τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντόπουλου παρουσία του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της κ. Γεννηματά κ. Βεντήρη.

Ο κ. Λοβέρδος ομιλεί για δήθεν προπηλακισμό του κ. Βεντήρη από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ. Αναρωτιέμαι:

Πώς είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Λοβέρδος με τόση οξύτητα και βεβαιότητα για ένα γεγονός στο οποίο δεν ήταν παρών. Τον ενημερώνω ότι η συνάντηση δεν ήταν προσωπική του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, αλλά με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας το οποίο εμείς εκπροσωπούσαμε. Εγώ που ήμουν παρών, τον καλώ να ζητήσει συγγνώμη, διότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Με αυτά που ακούστηκαν και αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι φανερό ότι αυτοί που προπηλακίστηκαν και «βιάστηκαν» από τη συμπεριφορά των στελεχών του Κινήματος είναι το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που θυσιάζονται στο βωμό άθλιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Θα μιλήσει ο κ. Λοβέρδος για την ταμπακέρα, αν δηλαδή συμφωνεί, ή διαφωνεί με το περιεχόμενο της ρύθμισης και αν συμφωνεί με τη συνέχιση της άγριας ασυδοσίας και αυθαιρεσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον μια ουσιαστική τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, όχι για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, αλλά για ζητήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί επισταμένως, ως πρώην Υπουργός Παιδείας. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα δημόσια πρόσωπα να τίθενται προ των ευθυνών τους.

Χρήστος Σαρρής

Μέλος του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ

Παράλληλα η Όλγα Γεροβασίλη απαντά σχετικά με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου για την ιδιωτική Εκπαίδευση:

Το σημερινό δημοσίευμα της ΕΦ. ΣΥΝ. που αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για την Παιδεία εγείρει σοβαρά ερωτήματα.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει άμεσα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

· Ήταν θετικός ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης όπως αναφέρει το δημοσίευμα;

· Αγνοήθηκε η θέση των εκπαιδευτικών του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να ασκηθεί «βρέξει- χιονίσει» αντιπολίτευση με στόχο και τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας;

Οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και εκπαιδευτικοί δικαιούνται απαντήσεις.

Όλα αυτά και άλλα πολλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία που θα ζητήσει η πλειοψηφία της Βουλής αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Και εκεί δεν θα χωρούν μισόλογα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΙΕΛΕ αμέσως μετά το περιστατικό είχα βγάλει την εξής ανακοίνωση:

Μέσα σε λίγα λεπτά εκτυλίχθηκαν μπροστά μας τα εξής απίστευτα: Ο κ. Κωνσταντόπουλος διάβαζε ταυτόχρονα την ανακοίνωση που εκείνος εξέδωσε καθώς και εκείνη που δημοσίευσε το esos.gr και διαπίστωνε ότι επρόκειτο για άλλη ανακοίνωση! Στο σημείο αυτό πήρε πάνω του την υπόθεση ο κ. Βεντήρης ο οποίος είπε τα εξής: «Εγώ έφτιαξα την ανακοίνωση με το Κόμμα. Συμφωνούμε με τη ρύθμιση, αλλά δεν θέλουμε να την υποστηρίξουμε διότι έτσι θα στηρίξουμε το Φίλη, ο οποίος πρέπει να φύγει!!». Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ είπε: «Κι εσύ με αυτά που κάνεις προσπαθώντας να προωθήσεις τα εργασιακά σου, στηρίζεις το Φίλη!!». Ο κ. Κουρουτός, ιδιαίτερα εκνευρισμένος του απάντησε: «Δηλαδή να αφήσω τους συναδέλφους μου στον Καιάδα που τους έριξε ο Αρβανιτόπουλος για να μην φανεί καλός ο Φίλης; Πώς τολμάς και τα λες αυτά;». Η συνάντηση διεκόπη με ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον συνεχώς προκλητικό Π. Βεντήρη ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση.

Πηγή: left.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα