«Μαύρος Δεκέμβρης» της Μεταπολίτευσης

Οι άνθρωποι που είναι προπετείς και προκαλούν τους αντιπάλους τους με ανόητες απόψεις επί παντός επιστητού βρίσκουν τις απαντήσεις που τους αρμόζουν με την πάροδο του χρόνου. Η Ιστορία έχει για όλους ένα κεφάλαιο ανοιχτό και περιμένει να το συμπληρώσουν με την αρετή ή την κακία τους.
Στην περίπτωση των αυτόκλητων «συνηγόρων» και δημιουργών των μιντιακών ...αγιογραφιών του έγκλειστου Νίκου Ρωμανού δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος για να φανεί η πραγματικότητα.
Ο καταδικασθείς για την υπόθεση της απόπειρας ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα
και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης είχε συγκινήσει κομμάτι της κοινής γνώμης με την απεργία πείνας που έκανε στις φυλακές. Το αίτημά του (το δικαίωμα να σπουδάσει και να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή του) είχε προβληθεί ως το μείζον στοίχημα του δημοκρατικού βίου της χώρας.
Ο ίδιος, αν και δεν άλλαξε ούτε στιγμή τη σκληροπυρηνική αναρχική ρητορική του, είχε παρουσιαστεί από την Αριστερά, που ηγεμονεύει αδιατάρακτα σε όλους τους μηχανισμούς παραγωγής ιδεολογίας, ως ο αθώος «μάρτυρας» ενός «καθαγιασμένου» αγώνα.
Τελικά το αίτημά του έγινε δεκτό. Διέκοψε την απεργία πείνας την 31η ημέρα της. Δεν υπέστη ανήκεστο βλάβη στην υγεία του, όπως διατείνονταν ορισμένα ΜΜΕ και πολιτικοί φίλοι του. Ομως δεν δέχτηκε να παρακολουθεί μαθήματα φορώντας το περιβόητο «βραχιολάκι». Επιπλέον, δημοσιοποίησε ένα κάλεσμα για «Μαύρο Δεκέμβρη» ένοπλης πάλης, τρομοκρατίας, αναρχικών εξεγέρσεων, μίσους και βίας εκθέτοντας ανεπανόρθωτα όσους τον παρουσίαζαν ως μεταμεληθέντα νέο που θέλει απλώς να σπουδάσει και να φτιάξει τη ζωή του.
Στον Νίκο Ρωμανό, που προέρχεται από διάσημη και πλούσια οικογένεια, μπορεί κάποιος να δει πόσο νοσηρές είναι οι αντιλήψεις σημαντικής μερίδας της ελληνικής άρχουσας τάξης. Επίσης ο λόγος του είναι ενδεικτικός του ανθελληνισμού και της ψυχολογικής απορρύθμισης που χαρακτηρίζουν τις σαθρές αξίες της Μεταπολίτευσης και το προβληματικό σύστημα εκπαίδευσης που επικράτησε τα τελευταία χρόνια.
Αν δεν αλλάξουν τα παραπάνω, θα ακολουθήσουν πολλοί μαύροι Δεκέμβριοι...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα