Μαύρα σύννεφα στον Ολυμπιακό λόγω Μαρινάκη

Η χθεσινή εξέλιξη της επιβολής σοβαρών περιοριστικών όρων στο Βαγγέλη Μαρινάκη σηματοδοτεί την επίσημη εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Μαρινάκης μπορεί να είναι αθώος αλλά μέχρι να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τίποτα στον Ολυμπιακό και κατ'επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο του οποίου είναι κυρίαρχος τα τελευταία πολλά χρόνια, δεν μπορεί να είναι ίδιο....

Έως
ότου η υπόθεση να κλείσει με τον ένα ή άλλο τρόπο, ο αιώνιος πρωταθλητής Ελλάδας έχει να πορευθεί έχοντας από πάνω του τη σκιά των κατηγοριών που αποδόθηκαν στο Βαγγέλη Μαρινάκη και που σχετίζονται με τα στημένα παιχνίδια. Οι κουβέντες περί "παράγκας", μη θεμιτών ή ακόμα και παράνομων μεθόδων εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποκτούν μετά τη χθεσινή εξέλιξη ένα έρεισμα και μάλιστα με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης. Πάντα ίσχυε, αλλά μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποδεικνύει με τρόπο εμφατικό μέσα στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Έως τώρα άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ έκαναν λόγο για κακόβουλες φήμες που παρουσίαζαν το Βαγγέλη Μαρινάκη εμπλεκόμενο στην υπόθεση των στημένων. Τώρα πλέον αυτό δε θα μπορεί να γίνεται καθώς η Δικαιοσύνη έχει απαγγείλει κατηγορίες κι έχει επιβάλει στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων, τον όρο της διακοπής ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Η επίσημη εμπλοκή στην υπόθεση του Μαρινάκη δίνει "πάτημα" σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ να προσπαθήσουν να επωφεληθούν. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη δηλώσει έτοιμος να κινήσει διαδικασίες αν τυχόν προκύψει ζήτημα άρνησης στον Ολυμπιακό να αγωνισθεί στο Champions League. Αν κι η UEFA φαίνεται προς το παρόν να μη βάζει εμπόδια, η υπόθεση θα έχει πολλά επεισόδια. Είναι γνωστό πως ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν έχει υπάρξει ο πλέον καθαρός και αυτοί που νιώθουν θιγμένοι από το παρελθόν, μπορεί να μη διστάσουν να απαντήσουν με μεθόδους που γενικά καταγγέλλουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα