Κουστουρίτσα: Ο Πούτιν είναι «τζέντλεμαν» που έστησε τη Ρωσία στα πόδια της

Τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εκθείασε και πάλι ο βραβευμένος σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα. Όπως αναφέρει, ο Πούτιν έκανε και πάλι τους Ρώσους υπερήφανους για τον πολιτισμό και την ιστορία τους

Εξηγώντας στον σταθμό Russian Television γιατί τρέφει τόσο μεγάλη εκτίμηση στο ρώσο ηγέτη, ο διάσημος...
σκηνοθέτης χαιρέτισε τον Πούτιν για τις προσπάθειές του να ανοικοδομήσει τη Ρωσία, η οποία όπως πιστεύει επανέφερε τη Μόσχα
στο διεθνές στερέωμα ως ισχυρή και ανεξάρτητη δύναμη, ενώ ταυτόχρονα ενέπνευσε στο λαό του το σεβασμό για την κληρονομιά του, μια κληρονομιά που φαινόταν να χάνεται στις ταραχώδεις δεκαετίες του '90.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τη στάση του Πούτιν, μια στάση ενός τζέντλεμαν που έβγαλε τη Ρωσία από τον πάτο που την είχε αφήσει η περίοδος του Γέλτσιν και την έστησε ξανά στα πόδια της, με τρόπο που έκανε και πάλι τους ανθρώπους υπερήφανους για την ιστορία και τον πολιτισμό τους» είπε ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας σκηνοθέτης.

Ο Κουστουρίτσα παραδέχτηκε ότι συχνά δέχεται επικρίσεις επειδή δεν κρύβει την εκτίμησή του έναντι του Πούτιν. «Ακόμα και ένα αστείο υπέρ του Πούτιν μπορεί να προκαλέσει αναταραχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κουστούριτσα, προσθέτοντας ότι υπέστη καταιγιστική κριτική, όταν ανέφερε χιουμοριστικά ότι ήταν έτοιμος να αφήσει τον Πούτιν να εγκαταστήσει πυραύλους στο μπαλκόνι του.

Πέρυσι, ο γεννημένος στη Βοσνία σέρβος σκηνοθέτης τιμήθηκε από τον Πούτιν με το παράσημο «Βραβείο της Φιλίας» για την προώθηση της σερβορωσικής φιλίας, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών καθώς και για τη διάδοση της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού στο εξωτερικό.

Ας σημειωθεί ότι και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες είναι θερμοί οπαδοί του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Στίβεν Σιγκάλ.

Πηγή: skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα