ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 5

Βασίλης Τσούγκαρης

Το θέμα μας, τελικά παρουσιάζει ΠΟΛΛΕΣ ιδιομορφίες! Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαν μαζί μου φορείς της πόλης, αλλά και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, με πληροφόρησαν πως ενώ ασχολούνται με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου από τότε που έγιναν γνωστά, και πρέπει εδώ να πούμε, να ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ μάλλον, πως «κραταει χρόνια αυτή η κολόνια», ενημερωμένοι από ασθενείς που ανησυχούν για την τύχη του θεραπευτηρίου τους, παρατήρησαν πως τα Μέσα Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, ΔΕΝ ασχολούνται με το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, πως το αποφεύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι….. Μπορώ να πω πως έχουν δίκιο, γιατί ενώ ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών και άλλων νομών της χώρας έδειξαν από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον, και πολλά από αυτά κάνουν πλέον τη σχετική ΕΡΕΥΝΑ, τα διάφορα ΜΜΕ, της πόλης, ψάχνουν για…. «αεροπλάνα», ίσως γιατί το ΧΑΛΙ στο οποίο έφεραν κάποιοι την ΥΓΕΙΑ στη χώρα, και τα προβλήματα του ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ αυτής, ΔΕΝ ......
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ.

Θλίβομαι γι αυτό, γιατί προσωπικά, γνωρίζω αρκετούς αν όχι πολλούς ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που ΤΟΤΕ, όχι μόνο είχαν ασχοληθεί με αυτό το ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, αλλά είχαν ολόκληρη την πόλη στο πόδι! Θα θυμούνται πολλοί πως «βούλιαζαν» στην κυριολεξία ΤΟΤΕ τα τηλεφωνικά κέντρα των ραδιοφώνων της πόλης που ΦΩΝΑΖΑΝ, ΓΙΑΤΙ (ΤΟΤΕ) ΔΕΝ ΔΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.
ΤΟΤΕ, το θέμα αφορούσε ΟΛΗ την Μακεδονία, και σήμερα όχι κύριοι;
Ίσως η ΥΓΕΙΑ, να έρχεται σε δεύτερη μοίρα από τα μπλόκα των αγροτών, από τα κομματικά παιχνίδια, από……
Μόνο που όταν κάποιοι μάθουν να βάζουν τα πράγματα στη σειρά τους, στη ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ, θα είναι πολύ αργά…..
Ψάχνοντας, βρήκα δηλώσεις αρμοδίων για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και μάλιστα μια της 5/1/2016, του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, στην οποία υπάγεται το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. (Όσο ψάχνει κάποιος, βρίσκει πολλά, φανταστείτε δε να ψάχνουν πολλοί όπως τώρα τι θα βρεθεί).
Για να δούμε τι είπε ο κύριος Κίρκος….
«ΚΙΡΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ
«Νοσοκομείο δε μπορεί και δεν πρόκειται να κλείσει» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» o διοικητής της Γ’ Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος, απαντώντας σε ερώτηση, αναφορικά με τη φημολογία για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας στην εκπομπή “καθημερινά” που παρουσιάζει ο Χρήστος Μάτης, ο κ. Κίρκος είπε ότι “καταβάλλεται προσπάθεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση να τακτοποιηθούν τα θέματα του Παπαγεωργίου από τον ΕΟΠΥΥ” και επικαλέστηκε προσωπική του πληροφόρηση ότι “ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει ένα σεβαστό μέρος από τα χρεωστούμενα, για να αντεπεξέλθει το Παπαγεωργίου στους προμηθευτές του” αν και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό.
Ο κ.Κίρκος απέδωσε την φημολογία για το κλείσιμο του νοσοκομείου στην “γενικότερη αγωνία επειδή χρωστάει πολλά ο ΕΟΠΥΥ στο νοσοκομείο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να εφημερεύει και προσφέρει υψηλές υπηρεσίες”.
Αναφορικά με το ύψος των χρεών είπε ότι κανείς δεν αμφισβητεί τα χρέη, όπως τα έχει πει η διοίκηση του Παπαγεωργίου, ενώ προσέθεσε ότι “δεν είναι επίκαιρο να τεθεί θέμα αλλαγών στη διοίκηση του νοσοκομείου, σε αυτή τη φάση που περνάμε και τη κρισιμότητα των θεμάτων, την προσπάθεια να στελεχωθεί το σύστημα μέσα από τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού”.
“Η αλλαγή είναι θέμα διαχρονικού αποτελέσματος και πολιτικής απόφασης και εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει θέμα αλλαγής καθεστώτος διοίκησης του Παπαγεωργίου, μαζί έχουμε πάει στον Υπουργό και έχουμε συζητήσει όλα τα θέματα του νοσοκομείου, τέτοιο θέμα δεν τέθηκε”, είπε ο κ.Κίρκος.»…………
ΠΗΓΗ: press724.gr
Κύριε Διοικητά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι προσπάθειες που καταβάλλονται εδώ και πολλά χρόνια είναι να ΚΛΕΙΣΕΙ το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και ΜΗΝ σας παραπλανούν οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου. Το ζήτημα ΔΕΝ είναι να πάρει το νοσοκομείο από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ένα «σεβαστό» (κοροϊδίας δηλαδή) ποσό» άλλα να εξοφληθούν τα χρέη προς το νοσοκομείο ΟΛΑ, μέχρι τελευταίο λεπτό όχι άπλα «σύντομα» αλλά ΧΘΕΣ. .
Και όχι μόνο αυτό, να σταματήσει η ΑΝΙΣΗ μεταχείριση του σε σχέση με τα υπόλοιπα της χώρας, των Αθηνών, να σταματήσει η αποδυνάμωση του σε προσωπικό, να, να, να……
Να συνεχίσω κύριε Διοικητά; Ας το αφήσουμε καλύτερα (για την ώρα).
Κάτι επίσης, που δεν «το έπιασα» καλά, στις δηλώσεις σας, είναι η αναφορά στην «αλλαγή διοίκησης» του Νοσοκομείου…. ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ ΕΘΕΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕΡΙΑ;
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ….
ΑΝ, ΛΕΩ, ΑΝ, ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ «ΑΛΛΑΓΩΝ» ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
ΞΗΛΩΜΑ, ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ, ΑΚΟΜΑ ΠΕΤΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ…….
Έτσι είναι Συνέλληνες, και θα βγουν και άλλα στη φόρα όπως με πληροφορούν. Ήταν μη γίνει η αρχή……
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα