«Ημουν εραστής του Χόφμαν και τον είδα να παίρνει κοκαΐνη πριν πεθάνει»


Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του κουτσομπολίστικου περιοδικού «National Enquirer» που κυκλοφόρησε με τίτλο «Ήμουν ο εραστής του Χόφμαν και τον είδα να κάνει κοκαΐνη πριν πεθάνει», ατάκα που οι συντάκτες αποδίδουν στον σεναριογράφο και φίλο του ηθοποιού Μπαρ Κατζ. Ο σεναριογράφος, «διαψεύδει κατηγορηματικά το .............βέβηλο δημοσίευμα» και καταθέτει μήνυση εναντίον του περιοδικού, ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων για τον λίβελο.
Ο Χόφμαν, ο Μπαρ Κατζ στη μέση)και ένας ακόμη φίλος σε γκαλά στη Νέα
Υόρκη [φωτογραφία: Amber de Vos / Patrick McMullan] Ο σεναριογράφος που ήταν αυτός που βρήκε τον Χόφμαν νεκρό στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, με μία σύριγγα στο χέρι, φέρεται να «αποκάλυψε» στο περιοδικό ότι διατηρούσε κρυφή ερωτική σχέση με τον ηθοποιό και ότι τον είδε να κάνει χρήση ναρκωτικών το βράδυ πριν τον θάνατό του, αλλά ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, λέγοντας ότι ποτέ δεν μίλησε με κάποιον από το περιοδικό και ουδέποτε έκανε τέτοιες δηλώσεις οι οποίες ούτως ή άλλως δεν ισχύουν.
«Το δημοσίευμα του Enquirer είναι 100% ψεύτικο, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού ότι έδωσα συνέντευξη στο Enquirer» αναφέρει ο σεναριογράφος σε ανακοίνωσή του.
«Δεν έγινε καμία συνέντευξη. Ο Μπαρ Κατζ και ο Χόφμαν δεν ήταν ποτέ εραστές. Ο Κατζ δεν είδε τον Χόφμαν να κάνει κοκαΐνη το βράδυ πριν πεθάνει ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Ο Μπ. Κατζ δεν είδε ποτέ τον Χοφμαν να κάνει ηρωίνη ή κοκαΐνη» λέει ο δικηγόρος του σεναριογράφου και προσθέτει:
«Αυτό το άρθρο είναι αηδιαστικό. Η οικογένεια του Φίλ (Χόφμαν) και οι φίλοι του θρηνούν και το Enquirer έρχεται και προσπαθεί να βγάλει κανένα φράγκο με σάπια ψέματα. Ακόμη χειρότερα, φαίνεται ότι το Enquirer έστειλε και δελτίο τύπου για να διαφημίσει την ιστορία ώστε να πουλήσει πιο πολλά τεύχη. Δεν ξέρω πως κοιμούνται το βράδυ αυτοί οι άνθρωποι».
Ο Κατζ -που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών- είχε αδελφική σχέση με τον Χόφμαν, λέει στην «New York Daily News» φίλος του σεναριογράφου.
O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός που έφυγε τόσο ξαφνικά, είχε χωρίσει τα Χριστούγεννα από την- επί 14ετίας σύντροφό του και μητέρα των τριών παιδιών του- Μίμι Ο Ντόνελ. Το περιοδικό στο δημοσίευμά του, υποστηρίζει ότι η σχέση του Χόφμαν με την Ο' Ντόνελ καταστράφηκε εξαιτίας της σύγχυσής του γύρω από την σεξουαλική του ταυτότητα και ότι όλη αυτή η κατάσταση ήταν που τον βούτηξε ακόμη πιο βαθιά στον εφιάλτη των ναρκωτικών.
«Ατελέσφορες οι εξετάσεις»
Εν τω μεταξύ οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην σορό του Χόφμαν ήταν «ατελέσφορες» όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής. Θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις (συνήθως πρόκειται για τοξικολογικές και ιστολογικές) για να διαπιστωθεί ποια ήταν η αιτία του θανάτου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της νεκροψίας.
Ο Χόφμαν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, την περασμένη Κυριακή, με μια σύριγγα στο χέρι, ενώ κοντά του εντοπίστηκαν πολλά σακουλάκια ηρωίνης.
Ο ηθοποιός φέρεται επίσης να πήγε έξι φορές σε ΑΤΜ και να έκανε ανάληψη 1200 δολαρίων, την ημέρα πριν από το θάνατό του.
Keywords
Τυχαία Θέματα