Η Τουρκία καταλαμβάνει την Β.Συρία: Μπαίνει στην Ιντλίμπ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η Τουρκία καταλαμβάνει την Β.Συρία και μπαίνει στην Ιντλίμπ όπως ισχυρίζονται δεκάδες ΜΜΕ στην Μέση Ανατολή. Επί της ουσίας θέλει να προχωρήσει σε μια εκτεταμένη ζώνη ασφαλείας που θα εμποδίζει τους Κούρδους να φτιάξουν ένα δικό τους κράτος....

Ο τουρκικός Στρατός είναι έτοιμος να αναπτύξει δυνάμεις στην ελεγχόμενη από τους ισλαμιστές Idlib και να δημιουργήσει βάσεις
εκεί όπως αναφέρουν πηγές από την Γόνιμη Ημισέληνο

Το τηλεοπτικό al-Mayadeen είπε ότι ο τουρκικός Στρατός έστειλε το Σάββατο τηλεγράφημα στις ισλαμιστικές ομάδες που επιχειρούν στην Idlib και τις πληροφόρησε για την επικείμενη ανάπτυξη των δυνάμεων του.

Οι τουρκικές δυνάμεις, δεν θα επιτεθούν στην Jabhat Fateh al-Sham η προηγούμενη ονομασία της ήταν η al-Nusra Front, αλλά ήδη έχουν εμπλακεί σε μια «διπλωματική» διαδικασία για να τους απωθήσουν μακριά από την Idlib και να παραδώσουν τις θέσεις τους στον τουρκικό Στρατό.

Μια τουρκική αντιπροσωπεία ιδιοχείρως παρέδωσε το μύνημα κατά την διάρκεια μιας συνάντησης των αρχηγών των ισλαμίστών στην Idlib.

«Οι τουρκικές δυνάμεις προσωρινώς θα αναπτυχθούνν εντός των συνοριακών χωριών με τεθωρακισμένα οχήματα και δυνάμεις πεζικούς ως πρώτο βήμα» αναφέρει το μήνυμα.

Επιπλέον η Άγκυρα παρακάλεσε τους ισλαμιστές να μην θεωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα ως δυνάμεις κατοχής και εξέδωσε περαιτέρω προειδοποίηση να μην υπάρξει καμία αντισταση.

Ο κυβερνήτης του Χατάι στην ΝΑ Τουρκία αρνήθηκε την διαρροή αυτή λέγοντας «τέτοιες δηλώσεις που κυκλοφόρησαν από μερικά αραβικά ΜΜΕ που αναφέρουν ότι ο τουρκικός Στρατός θα εισβάλει στην Ιντλίμπ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Η φήμη για την επικείμενη ανάπτυξη του τουρκικού Στρατού στην Συρία βγήκε αμέσως μετά την συμφωνία Τουρκίας, Ιράν, Ρωσίας στην Αστάνα για την δημιουργία ζωνών ασφαλείας στα κυριότερα πεδία μαχών στην Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα