Η ψήφος διαμαρτυρίας, ο Φούφουτος και ο χάχας Λαός

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος
Ακούω ότι πολλοί ψηφοφόροι προκειμένου να γελοιοποιήσουν, λέει, το πολιτικό σύστημα, που ανακυκλούμενο, μας κυβερνά, με τα γνωστά αποτελέσματα, τα τελευταία 40 χρόνια, σκοπεύουν να ψηφίσουν τον... Φούφουτο. Σύμφωνα με το λαϊκό λεξιλόγιο, για όσους δεν το ξέρουν, Φούφουτος είναι χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε κάποιον που μπορεί μεν να έχει τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου, αλλά, σύμφωνα με την κοινωνική του συμπεριφορά, μάλλον δεν είναι “κανονικός”.
Αυτό το εκλογικό σώμα, λοιπόν, που με δικές του, αποκλειστικά, επιλογές, επιτρέπει την ανακύκλωση
των προσώπων που μας κυβερνούν, για να βγάλει από πάνω του τις ενοχές των δικών του, λανθασμένων επιλογών, λέει ότι τώρα θα ψηφίσει τον... Φούφουτο, για να εκδικηθεί τους “ανίκανους”, χωρίς να καταλαβαίνει ότι τα “σπασμένα” θα τα πληρώσει πάλι αυτός, όπως πάντα. Αυτοί είναι ο “χάχας Λαός”.
Και όμως, υπάρχους άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας, περισσότερο αποδοτικοί, για εμάς. Για τώρα, μπορούμε π.χ. μεθαύριο, που είναι το επόμενο “ντιμπέϊ” μεταξύ των “αρχηγών”, να ......κλείσουμε όλοι τις τηλεοράσεις για όσο χρόνο θα διαρκεί αυτό το τουρλουμπούκι. ΟΛΟΙ! Και για να καταλάβετε πόσο θα τους τσούξει, σκεφτείτε ότι το προηγούμενο, που όλοι διερωτηθήκαμε, “γιατί έγινε”, μεταδόθηκε από όλα τα κανάλια, ώστε να μην έχουμε άλλη επιλογή. Με σημαδεμένη τράπουλα δηλαδή, το Σύστημα, εν δράσει.

Τι λέτε λοιπόν, τις κλείνουμε; Εγώ πάντως, θα το κάνω. Και αν πετύχει το κόλπο, μετά θα σκεφτούμε το επόμενο. Φούφουτο πάντως, ΟΧΙ.
Keywords
Τυχαία Θέματα