"Η Κρίση ..... Τελείωσε". Η Αμφιθυμία πότε;



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι ακριβώς συνέβη με τις "συμφωνίες με τους θεσμούς /Κουαρτέτο". Πετύχαμε - αποτύχαμε, κερδίσαμε - χάσαμε; Να γελάσουμε ή να κλάψουμε; Τα έχω κυριολεκτικά χαμένα!....Δικαιούμαι όμως ως πολίτης, να ενημερωθώ ώστε να μη διακατέχομαι από αμφιθυμία. Αισθάνομαι εθνική υπερηφάνεια, όταν ακούω τους μεν να μου λένε ότι θριαμβεύσαμε, κατατροπώσαμε τους κουτόφραγκους, τους τρίψαμε τα μνημόνια στα μούτρα, μειώσαμε στο 35-40% τον ΕΝΦΙΑ,
και πετύχαμε 100.000 νέες θέσεις εργασίας (... μελλοντικά !).Ό,τι τους χορέψαμε τσιφτετέλια και πεντοζάλι (στο ταψί;).Ανείπωτη η χαρά. Επιτέλους νίκη, λευτεριά από τα αποικιοκρατικά δεσμά !!!....Ταυτόχρονα - οι δε - αλλιώς μου τα μηνάνε. Μου μιλούν για επερχόμενα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη, μείωση αφορολόγητου, και συντάξεων. Αλλά και καθιέρωση / "θεσμοθέτηση" αντισυνταγματικών εκτροπών, αφού υπογράφονται από τώρα συμφωνίες / μέτρα που θα ισχύσουν μετά το 2019 (!...). (Σ.Σ Εκτιμώ ότι, όχι σκοπίμως αλλά και εκ ........παραδρομής, οι Συγκυβερνώντες έχοντας διάφορα χαρτιά μπροστά τους, έσκισαν /κουρέλιασαν το Σύνταγμα, αντί για τον ΕΝΦΙΑ. Συμβαίνουν όταν δουλεύεις εντατικά (... την κατάσταση). Ψαρεύοντας στα θολά νερά της ψευδολογίας των παραπληροφορούντων του Κ.Σ =Κομματικού Συστήματος, αλίευσα τα εξής:
- Η συναίνεση έλευσης των δανειστών για περαιτέρω συζητήσεις δεν αποτελεί και συμφωνία. - Υπάρχουν προ συμφωνηθέντα / προαποφασισμένα που δεν γίνεται να αγνοηθούν. Θα βαδίσουμε υποχρεωτικά πάνω σε αυτά.Θα συζητήσουμε ... προσυμφωνημένα , καθώς και αυτά που έθεσε ως όρο το ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει.- Οι συντάξεις και το αφορολόγητο θα συρρικνωθούν οπωσδήποτε. Θα αυξηθούν μόνο οι απολύσεις.-Αντίμετρα (άστοχος /ατυχής όρος) / Ελαφρύνσεις/ Αντίδωρα/ Αντίδοτα ή "στάχτη στα μάτια των ιθαγενών θα χορηγηθούν.

Όμως, αν, όταν, εφόσον, οψέποτε, επιτευχθούν - τυχόν - οι δημοσιονομικοί (εφικτοί ή και ανέφικτοι ) στόχοι. Ισχύει η καραγκιοζιλίστικη θεωρία περί των "δικών σου -δικών μου".- Ποιός άραγε υποχώρησε; Οι μεν ξένοι, καθώς και οι δικοί μας αντιπολιτευόμενοι ισχυρίζονται πως εμείς /Κυβέρνηση κάναμε πίσω και υποκύψαμε, διαφορετικά δεν επρόκειτο να έρθουν για συνέχιση των συνομιλιών /λεπτομερειών. Οι δε Συγκυβερνώντες πανηγυρίζουν για τον ερχομό. Θυσιάζουν τον Μόσχο των σιτευτό της ειλικρίνειας και της εντιμότητας χάριν της παραπληροφόρησης ημών των κορόιδων!-Νέα βαφτίσια, τόσο στον ελληνικό όσο και στον Δανειστικό ορίζοντα. Του λοιπού θα μιλάμε μόνον για ... Μ ε τ α ρ ρ υ θ μ ί σ ε ι ς (αντί των γνωστών: δεσμεύσεων, υποχρεώσεων, υποχωρήσεων "πάρτα όλα "). - Παρήγορο, για ορισμένους αφελείς, ή ειρωνικό για τους υπόλοιπους ακούγεται η ... διαβεβαίωση πως - τάχα - η "κρίση , τελείωσε". Αποτελειώνοντας και εμάς (!). Η εκτίμηση μου είναι πως: Λυσιτελής, ευνοϊκή για εμάς λύση δεν θα υπάρξει! Ας το πάρουμε απόφαση.

ΥΓ Έχω την εντύπωση ότι αρκούν: Η φτωχοποίηση, η αποικιοποίηση, η μετάλλαξη μας σε πειθήνιους εξαθλιωμένους ιθαγενείς, εξαρτημένους - για πολλές δεκαετίες ακόμη- από τους ανάλγητους ΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣ δανειστές μας. Δεν χρειάζεται συνεπώς να μας ταράζουν επιπρόσθετα ψυχολογικά - οι συνυπεύθυνοι ανίκανοι δικοί μας - με βασανιστικές επιπτώσεις αμφιθυμικών προδιαγραφών. Αν πράγματι διαθέτουν στοιχειώδες φιλότιμο, εντιμότητα και ανδρισμό (Αρχαιοελληνικό) ας πουν επιτέλους Α λ ή θ ε ι ε ς !. Μας το οφείλουν !
Keywords
Τυχαία Θέματα