Η κομαντατούρ εγκαθίσταται στην Αθήνα….

Γράφει ο ΚαφενόβιοςΣτοβιβλίο του «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» ο Νίκος Μπελογιάννης περιγράφει πωςεγκαταστάθηκε στη χώ­ρα το... taskforce κατά την περίοδο «του δυστυχώςεπτωχεύσαμε» του Τρικούπη:«Διαπραγματεύσεις,νόμοι και συμ­φωνίες, όλα μπήκαν στην υπηρεσία του ίδιου σκοπού: πώς να πάρουνοι τοκογλύφοι τα λεφτά τους. (...) Τους παραχωρήσαμε, λοιπόν, τα μονοπώλια στοαλάτι, τα τσιγαρόχαρτα, τα σπίρ­τα, τις τράπουλες, το πετρέλαιο και τη σμύριδατης Νάξου. Τους δώσαμε τον φόρο του καπνού, του χαρτοσήμου και τα έσοδα
τουτελωνείου του Πειραιά. Ακόμα τους παραδώσαμε ρεζέρβα τα τελωνεία της Πάτρας,της Κέρκυρας, του Βόλου και του Λαυρίου και............. για μας δεν απόμεινε τίποτε άλλοαπό το μα­γείρεμα καινούργιων φορολογικών νομοσχεδίων για να αποπληρώσουμε ταέσοδα που χάσαμε».
ΗΙστορία επαναλαμβάνεται ύστερα από έναν και πλέον αιώνα ως τραγωδία. Μόνο ταπρόσωπα έχουν αλλάξει.Στην Αθήνα έχει ήδηεγκατασταθεί υπό τον γκαουλάιτερ Ραιχενμπαχ, το πρώτο κλιμάκιο των ανθύπατων(πάνω από 30 άτομα), ενώ αναμένονται ακόμη 80, που θα τοποθετηθούν σταυπουργεία, στους κρίσιμους οργανισμούς (όπως στον οργανισμό που θα κάνει τιςαποκρατικοποιήσεις-ξεπουλήματα...).Στην ουσία θα είναι οινέοι υπερυπουργοί. Αυτοί θα διοικούν και οι υπουργοί απλώς θα διεκπεραιώνουντις εντολές τους, όσο κι αν ο πρωθυπουργός τους βάφτισε «τεχνοκράτες-τεχνικούςσυμβούλους». Δίχως τη δική τους έγκριση, ούτε ένα ευρώ δεν θα είναι δυνατό ναεκταμιευτεί! Σ’ αυτούς θα δίνουν αναφορά και ο Ραγκούσης και ο Κουτρουμάνης καιο Λοβέρδος και ο Βενιζέλος και η Διαμαντοπούλου και ο Γερουλάνος και οΧρυσοχοΐδης και ο Σκανδαλίδης και οι άλλοι υπουργοί!Τοεπόμενο μακρύ -όπως προβλέπεται - διάστη­μα οι αποφάσεις του ελληνι­κού κράτουςπου αφορούν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας δεν θα λαμβάνονται από τηνεκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, αλλά από τον Μηχανισμό Εποπτείας. Σ' αυτόν η κυβέρνηση Παπανδρέ­ου εκχώρησε τηνκυριαρχία που της εμπιστεύτηκε με την ψήφο του ο ελ­ληνικός λαός.
Keywords
Τυχαία Θέματα