Η Γέφυρα που δεν ήταν ...


Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης
Είμαι γενικά απελπισμένος. Είδη όπως είχα προβλέψει και γράψει προ διετίας περίπου , άνθρωποι της διπλανήςμας πόρτας πεθάνουν από την πείνα και το κρύο στο δρόμο . Δεν βρίσκω να γράψωτίποτα που να σας δώσει λύγο θάρρος και να γλυκάνει την αγωνία σας , γι αυτό όπως έχετε διαπιστώσει, αραιά και που γράφω πλέον κάτι . Στοκάτω - κάτω μέσα από αυτή τη δοκιμασία που περνάμε , όλοι νομίζω έχουμε γίνει σοφότεροικαι στα Blogs μπορείτε να ανακαλύψετε όλη την αλήθεια ! Αποφάσισα να σας στείλω το παρακάτω ανέκδοτοόπως...........
κυκλοφορεί στον κόσμο το οποίο μου έστειλαν σε αγγλόφωνο κείμενο απότην Ασία με την ελπίδα να σας χαρίσει ένα έστω και πικρό χαμόγελο ανπαραβλέψετε , τον ύπουλο ανθελληνισμό που το διέπει .
{ Πριν από μερικά χρόνια μια μικρή αγροτική πόλη τηςΙταλίας αδελφοποιήθηκε μεμια παρόμοια πόλη
της Ελλάδας .

Ο Δήμαρχος της ελληνικής πόλης επισκέφτηκε τηνιταλική πόλη . Όταν είδετο εκεί Δημαρχείο που ήταν όμοιο με ανάκτορο αναρωτήθηκε πώς άντεξαν οικονομικά του Δήμου για να φτιάξει ένα τέτοιο Δημοτικό μέγαρο . Ο ιταλός τουείπε? "Βλέπεις την γέφυρα που υπάρχει πάνω από το ποτάμι ?
Η ΕΕ μας έδωσε επιχορήγηση γιατην κατασκευή μιας γέφυρας δύο λωρίδων κυκλοφορίας . Εμείς κατασκευάσαμε τη γέφυρα με μια μόνο λωρίδας κυκλοφορίας και με φανάρια στα δύο άκρα της , ρυθμίσαμεώστε τα αυτοκίνητα περνούν από τη γέφυρα αυτήν ανά κατεύθυνση εναλλάξ . Έτσι εξοικονόμησαχρήματα για να κατασκευαστεί και αυτό το Δημαρχείο ".

Μετά δυο χρόνια επισκέφθηκε ο ιταλός Δήμαρχοςτην ελληνική πόλη . Έμεινε καταπληκτικός!
Το ΣΠΙΤΙ του έλληνα Δημάρχου ήταν ένα ανάκτορο με χρυσές βρύσες,μαρμάρινα πατώματα και οριεντάλ επίπλωση , ήταν γενικά θαυμάσιο.
Ρώτησε τον Έλληνα Δήμαρχο πώς μπόρεσενα αποκτήσει ένα τέτοιο σπίτι και αυτός του είπε? "Βλέπετεαυτήν εκεί τη γέφυρα πάνω από το ποτάμι ;"

Ο Ιταλός του απάντησε . "Όχι."Έξυπνό κακόβουλο και ανθελληνικό τόσο που νομίζω πως έλληναςτο ‘γραψε .Λωνίδας
Keywords
Τυχαία Θέματα