Για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε εν μέρει το απαλλακτικό βούλευμα του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της τότε αντεισαγγελέως Ξένης Δημητρίου (νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου).

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου με αριθμ. 1331/2016, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ...
παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο Συμβούλιο
Εφετείου Αθηνών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Το Ποινικό Τμήμα αναίρεσε το υπ' αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μη γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων των υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.

Η υπόθεση θα κριθεί και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών.

Το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ είχε αναδειχθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2011, με μηνυτήρια αναφορά η οποία είχε τεθεί στο αρχείο, αλλά αναζωπυρώθηκε το 2013 με επιστολή του ΔΣΑ προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

efsyn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα