Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που έκλεβε επιβάτες του μετρό

Μετά από πολυήμερη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, η οποία από τις αρχές του τρέχοντος έτους (2015), είχε διαπράξει σωρεία κλοπών από επιβάτες σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ)....

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συντονισμένης
αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στις 15-7-2015, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, δεκαεπτά (17) μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δεκατρείς (13) υπήκοοι Αλβανίας, δύο (2) Ρουμανίας, ένας (1) Βουλγαρίας, και ένας (1) ημεδαπός. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα είκοσι (20) μέλη της σπείρας, δέκα (10) υπήκοοι Αλβανίας, έξι (6) Ρουμανίας και τέσσερις (4) Βουλγαρίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, οι δράστες κινούμενοι σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ), χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων-πέντε ατόμων, λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης και έχοντας την κάλυψη ενός ή δύο ακόμη συνεργών τους, που λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι», προσέγγιζαν ανυποψίαστους επιβάτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης ή δημιουργώντας τεχνηέντως συνωστισμό, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε, η παραπάνω σπείρα, από τις αρχές τρέχοντος έτους (2015), εντός των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ, έχει διαπράξει τριακόσιες εξήντα τέσσερις (364) κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε είκοσι (20) διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(142) πορτοφόλια
(28) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων
το χρηματικό ποσό των (9.600) ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Η έρευνα για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων μελών της σπείρας συνεχίζονται.
Keywords
Τυχαία Θέματα