Εξαφανισμένα παραμένουν 97 παιδιά

Με το δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον σχετίζεται το φαινόμενο εξαφάνισης ανηλίκων, ενώ οι αρπαγές ανηλίκων γίνονται από τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κλήθηκε πρόσφατα, με ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...
, Νάσου Αθανασίου και Στάθη Παναγούλη, να ενημερώσει τη Βουλή για το φαινόμενο των εξαφανίσεων ανηλίκων. Οι δύο βουλευτές
επικαλούνται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει ότι το 2012 και κατά το πρώτο τετράμηνο του 2013 εξαφανίστηκαν 449 παιδιά, στην πλειονότητά τους κορίτσια. Από αυτά βρέθηκαν τα 352 ενώ 97 αναζητούνται.

Ο κ. Δένδιας, στην έγγραφη απάντησή του, επικαλείται στοιχεία από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα οποία «οι απαγωγές παιδιών αφορούν περιπτώσεις αρπαγών από γονείς λόγω διαφωνίας ως προς τη γονική μέριμνα». Σχετικά με τους λόγους εξαφάνισης ανηλίκων, αναφέρεται ότι «οι εξαφανίσεις οφείλονται αποκλειστικά στο δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον (χωρισμένοι γονείς, ενδοοικογενειακή βία, παραμέλησή τους κ.α.) και όχι σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τους (αρπαγή ανηλίκων με σκοπό την καταβολή λύτρων, ανθρωποκτονίες κ.λπ.). Παράλληλα, στα αίτια εξαφανίσεων αναφέρονται και οι περιπτώσεις ψυχολογικών προβλημάτων και νοητικών στερήσεων, καθώς και αυτές των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών. «Στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις απαγωγών ανηλίκων, είτε για λύτρα, είτε για σεξουαλική εκμετάλλευση, είτε για εμπορία οργάνων» αναφέρεται στο έγγραφο.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα