Έρχεται το Μάρτιο νομοσχέδιο-μαμούθ για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο προ Μνημονίου καθεστώς

Εκτενές νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα είναι έτοιμο εντός Μαρτίου, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, θα προβλέπει εφαρμογή του αυξημένου κατώτατου μισθού των 751 ευρώ, εντός του 2016...
, καθώς και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων εργασίας στα πρότυπα του προ των μνημονίων νομοθετικού καθεστώτος, αλλά και αποκατάσταση της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας των συμβάσεων, επαναφορά του ορίου των ομαδικών απολύσεων και του ύψους της αποζημίωσης, και ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Οι λεπτομέρειες και
τα επιμέρους βήματα της διαδικασίας επαναφοράς των κατώτατων αμοιβών θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
«Εμείς θα θέσουμε τον χρονικό ορίζοντα της επαναφοράς των κατώτατων αμοιβών, αλλά δεν θα μπούμε σε λογική επιβολής τους ../ Θα απελευθερώσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τον τρόπο εφαρμογής του νέου κατώτατου θα των συναποφασίσουν οι κοινωνικού εταίροι», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφορικά με το ζήτημα της έγκρισης των εκάστοτε νομοσχεδίων από τους ευρωπαϊκούς εταίρους, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, χωρίς όμως πλέον τα νομοσχέδια να τίθενται υπό την τελική έγκριση των ευρωπαϊκών εταίρων.

Ο υπουργός ααφέρθηκε επίσης στον ισχύοντα συνδικαλιστικό νόμο, λέγοντας ότι για τη νέα κυβέρνηση δεν ισχύον οι δεσμεύσεις – «ουρές» της προηγούμενης, ενώ τέλος έκανε ειδική μνεία και στο θέμα της «μαύρης» εργασίας, χαρακτηρίζοντάς την ως την «σημαντικότερη μεταρρύθμιση», η οποία θα αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια του αναβαθμισμένου και εκσυγχρονισμένου Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται.

(ΠΗΓΗ: http://analitis.gr/)
Keywords
Τυχαία Θέματα