Επιτέλους … τέλος, για την SOCAR ! Πως Σκουρλέτης και Υπ Περιβάλλοντος, γλίτωσαν την ΔΕΣΦΑ από το ξεπούλημα …

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, έκανε λόγο για σεβασμό των όρων του διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ. Σε ανάρτησή του στο twitter σχολιάζει χαρακτηριστικά «το ναυάγιο ΔΕΣΦΑ αναδεικνύει τον μη σεβασμό των όρων του διαγωνισμού, των ευρωπαϊκών κανόνων και επενδυτική αφερεγγυότητα εκ μέρους της SOCAR»...

Σύμφωνα
με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, το κλίμα στις συζητήσεις που διεξήγαγε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες με τους υποψήφιους αγοραστές ήταν εποικοδομητικό, εντούτοις, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά τους σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εξετάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούσαν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας, με βάση την αύξηση της ανακτήσιμης διαφοράς των παρελθόντων ετών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας, προσθέτει το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα