Έπαιρνε επίδομα αναπήρου ο Σόιμπλε στη Κάλυμνο;

Γράφει ο Νίκος Μηλαπίδης
Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία, μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η πρωτότυπη -για τα ελληνικά δεδομένα- έρευνα των ελληνικών αρχών με αντικείμενο την καταγραφή των δικαιούχων συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων, αναρρωτικών αδειών και το......... απόθεμα ιατρικού υλικού.
Στη Γερμανία κάνουν λόγο για αντιγερμανικά αισθήματα που συκοφαντούν τον υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε.
Κύκλοι κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού κρατικού μηχανισμού που αποδεικνύει ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Το ζήτημα είναι αν την θέλουμε…Θαυμάστε:Καταλήστευση ασφαλιστικών ταμείων από πλαστές συντάξεις και επιδόματα. Ζημία: περίπου 2,5 δισ. ευρώΣτις 40.000 ανέρχονται οι συνταξιούχοι-φαντάσματα και η διακοπή της σύνταξής τους θα αποφέρει 450 εκατ. ευρώΈκρηξη στη χορήγηση των προνομιακών επιδομάτων πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010Στα 200 εκατ. οι απώλειες των ταμείων από 50.000 επιδοματούχους – «μαϊμού»Στα 210 εκατ. οι απώλειες των ταμείων, λόγω εικονικών ασφαλίσεων σε 60.000 επιχειρήσεις8 τόνοι γύψου, 6.000 τανάλιες, 40.000 κολποσκόπια σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε αποθήκες του ΙΚΑΜε βάση τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημιά που έχει υποστεί το υγειονομικό σύστημα της χώρας ξεπερνά τα 4 δισ ευρώ.
Στη Ζάκυνθο, ένα είναι το σύνθημα: «Το έβλεπες, το έπαιξες;». Από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Αύγουστο ότι υπάρχουν στο νησί και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, μέχρι σήμερα προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 έβλεπαν! Με άλλα λόγια, στους 700 τυφλούς οι 660 έβλεπαν! Η Κάλυμνος, μέχρι σήμερα ήταν γνωστή ως το νησί των σφουγγαράδων. Στην έρευνα εμφανίζεται να έχει χτυπηθεί από «επιδημία» αναπήρων, αφού στο δίμηνο Ιούλιου – Αύγουστου του 2011 καταγράφονται 595 περιπτώσεις δικαιούχων με βαριά αναπηρία. Δηλαδή, με βάση τα στοιχεία, ο Δήμος Καλύμνου έχει το 31% των αναπήρων όλης της Δωδεκανήσου, ενώ ο πληθυσμός του νησιού είναι μόλις το 8% του νομού.Στα Δωδεκάνησα υπήρχαν 68 δικαιούχοι επιδόματος καυσίμων για άτομα με αναπηρία, εκ των οποίων οι 59 ήταν στην Κάλυμνο, δηλαδή ποσοστό 87%.Οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σόιμπλε να επέβαλε στην Ελλάδα τα εικονικά επιδόματα για ίδιον όφελος, ελέγχονται ως ανακριβείς.Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή που οι αποκαλύψεις υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο με πρωταγωνιστές επίορκους λειτουργούς πληθαίνουν και αποτελούν το 90% των εισαγγελικών ερευνών, ο νόμος για την ταχεία εκκαθάρισή τους παραμένει «νεκρό γράμμα». Έξι μήνες μετά την έναρξη της ισχύος του νόμου 4022/2011, ο οποίος προβλέπει προθεσμία τεσσάρων μηνών για την ολοκλήρωση της ανάκρισης, καμία υπόθεση δεν έχει εκκαθαριστεί, με εξαίρεση την υπόθεση Καπελέρη που έχει ανατεθεί σε Πρόεδρο Πρωτοδικών.Πριν απαιτήσουμε τον σεβασμό των άλλων, ας σεβαστούμε τον εαυτό μας.Ο ομογενής Πήτερ Οικονομίδης, ο διαφημιστής πίσω από την εκστρατεία καταχώρισης της καμπάνιας «Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα» (Give Greece a Chance), στις μεγα
Keywords
Τυχαία Θέματα