Ένα κράτος παρίας της ΕΕ πρόγευμα για τον Cthulhu…

Ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος σχολιάζει τον Οδικό Χάρτη Παπανδρέου-Σαμαρά

Σαν απάντηση στην εμφανιζόμενη ως απειλή προς τις χρηματαγορές φαίνεται ότι χαράχθηκε απόψε ένας οδικός χάρτης κυβερνητικής διάσωσης του δικομματικού συστήματος διακυβέρνησης ενός κράτους παρία της ΕΕ. Δεν είναι σχήμα λόγου. Αντιθέτως πρόκειται για την έκφραση του πολιτικώς ορθού λόγου του ελληνικού καθεστώτος των διαπλεκομένων, που σε συνεργασία με την ελίτ της Ευρωζώνης αναζήτησαν μία αμφιλεγόμενη μορφή συνεργασίας στο πλαίσιο της διπολικής πολιτικής κυριαρχίας στην Ελλάδα,
με την μορφή μεταβατικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουν τον Cthulhu! Αυτός δεν είναι άλλος από το μυθοπλαστικό τέρας των χρηματαγορών που ξυπνά στο .............Τόκιο για να περάσει την ημέρα του σκορπώντας τον τρόμο, συγκεντρώνοντας παράλληλα τον πλούτο των λαών, ενώ κατασκευάζει τον πλούτο εκείνων που το ταΐζουν με στρατούς ανέργων και λοιπών δυστυχισμένων «πολιτών», οι οποίοι ζουν στην εικονική πραγματικότητα που ο ίδιος ο μύθος του Cthulhu δομεί. Απόψε μπήκαν τα θεμέλια ενός Μεγάλου Συνασπισμού εξουσίας α λα ελληνικά, ο οποίος εμφανίζεται κατ’ αρχήν ως πρόπλασμα εξουσίας, συστήνοντας μία καρικατούρα κυβέρνησης που αποσκοπεί στο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Αφού δηλαδή πρώτα διαμορφώσει το «πιάτο» που θα προσφερθεί στον Cthulhu και πολιτικές συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές ο Μεγάλος Συνασπισμός να καταστεί κυβερνητικός μονόδρομος για την χώρα μας.

Απόψε, φίλοι, το πανικόβλητο καθεστώς της διαπλοκής πρόσφερε ως πρόγευμα στο τέρας Cthulhu μια μέχρι σήμερα σχετικά ευημερούσα κοινωνία, έστω και με έντονα τα τελευταία χρόνια αγοραία, εκφυλιστικά χαρακτηριστικά. Μαζί με αυτήν ως απαραίτητο συνοδευτικό, προσφέρονται η κρατική ισχύς και η εθνική αξιοπρέπεια, καθώς και τα συμφέροντα κυριαρχίας που την αναπαριστούν και την αποκρυσταλλώνουν στο διεθνές σύστημα. Όλα, λοιπόν, θυσία στα πλοκάμια του Cthulhu; Όλα φίλε, καθώς εκεί που άλλοτε κρεµούσαν τα πολιτικά άρματα αυτοί που χτίσανε το ελληνικό κράτος, κρεμάνε σήμερα οι γύφτοι του πολιτικού προσωπικού τρομοκρατικές αναπαραστάσεις με τον Cthulhu, για να κάνουν παιχνίδι σκορπώντας «σοκ και δέος» στο φιλοθεάμον κοινό του λαουτζίκου! Ο στόχος είναι ο λαουτζίκος να παραμείνει στο επίπεδο της εικονικής πραγματικότητας του αποψινού θεάτρου σκιών του πολιτικού συστήματος και να μην αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη «εικονική» δραματουργία ρίχνει ένα πέπλο συσκότισης των πραγματικών σχέσεων που θα μεταβάλουν τη ζωή του σε ένα μόνιμο εφιάλτη από εδώ κι εμπρός, με τον Cthulhu να τον απειλεί διαρκώς σε διάφορες μορφές. Όσο για τις σχέσεις αυτές ανατρέξτε στο άρθρο μου «Αυτή η ανάρτηση αφαιρεί τον συγγραφέα της», για να καταλάβετε την πολιτική ουσία του Cthulhu, και κυρίως τις πολιτικές πραγματικότητες που επιφέρει στη χώρα ο μύθος του α λα Ελληνικά, όπως τον διηγείται το καθεστώς στην προσπάθειά του να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά εξαιτίας της πτώχευσης που προκάλεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα