Ένα: εάν δεν το έχετε σκεφτεί και δύο: εάν δεν το έχετε καταλάβει…

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος
Δεν ξέρω γιατί (δηλαδή ξέρω, αλλά δεν θέλω να το παραδεχθώ) όταν ακούω την κ. Μέρκελ να λέει πόσο θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, αισθάνομαι κρυάδες. Λοιπόν, προτείνω στην σεβαστή μας (το «μας» πληθυντικός… μεγαλοπρέπειας και όχι γενικής αποδοχής, για να μην βρω και κανένα μπελά από καμιά… συνιστώσα) πολιτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένων και των κ. Τσίπρα
και Λαφαζάνη, να αφήσουν τις σαχλαμάρες, περί κόκκινων γραμμών και απειλών για εξεταστικές επιτροπές και........ειδικά δικαστήρια (οι φυλακές είναι γεμάτες από προδότες και ληστές του Δημοσίου, σαν τον εξής ένα, τον Άκη και τα Ταμεία του Δημοσίου γεμάτα από επιστροφές των κλεμμένων… ) και να κάνουν, ομού ή κεχωρισμένως (αν υπάρχει συνειδησιακό πρόβλημα, ιδεολογικής μορφής, να είναι μαζί), στην κα Μέρκελ μια πρόταση ΜΑΤ (κυριολεκτώ).
Να προτείνουν στην κα Μέρκελ, να σταματήσει η «βοήθεια» (καταλάβατε γιατί βάζω εισαγωγικά, ε;) μέσω δανειοδότησης (αρκετά λεφτά έβγαλαν από την τοκογλυφία) και να την αντικαταστήσουν, με την εγκατάσταση στη χώρα μας βιομηχανικών μονάδων που σήμερα λειτουργούν και κάνουν πλούσια την Κίνα. Τα πλεονεκτήματα αυτής της πρότασης είναι τα εξής δύο: Πρώτον και κύριον, θα έχουμε δικό μας εισόδημα, ως κράτος και ως πολίτες, ώστε, αφ’ ενός μεν να πληρώνουμε τα χρέη μας και αφ’ ετέρου με την αύξηση του ΑΕΠ μας, θα έχουμε να ξοδεύουμε και πάλι, πλουσιοπάροχα, σε «εξοπλιστικά προγράμματα», σαν εκείνα της ένδοξης εποχής Άκη και Γιάννου, (ο κ.Σημίτης απλώς ήταν πρωθυπουργός και δεν ρωτούσε με τι λεφτά θα τα πληρώσουμε…), ώστε έτσι να ενισχύσουμε ξανά και την «αμυντική» βιομηχανία, κυρίως των Ευρωπαίων «εταίρων» μας, η οποία, ελλείψει «αμυντικών» πολέμων, περνάει κρίση και δεύτερον, θα περιοριστεί, κατά κάποιο τρόπο, ο γιγαντισμός της Κίνας, ο οποίος αν συνεχιστεί με τον ρυθμό που πάει σήμερα, σε λίγα χρόνια θα μας έχουν αγοράσει όλους, των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων. Η COSCO είναι εδώ ήδη και… αγοράζει. Άντε, λοιπόν λεβέντες μας, αφήστε τις εξυπνακίστικες πολιτικές δηλώσεις και αντιδηλώσεις, κοινώς μπούρδες και δείτε πως θα ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλος της ανακυκλούμενης δυστυχίας, που η ανικανότητα σας, για να μην πω κάτι χειρότερο και που ξέρετε τι είναι αυτό, μας οδήγησε. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν και αυτά τα λίγα που μας έχετε αφήσει. Μετά τι θα κάνετε εσείς, αλλά και αυτοί που μας παγίδευσαν με δανεικά που αφειδώς, αλλά όχι αφιλοκερδώς, τόσα χρόνια μας παρείχαν, κάνοντας, δήθεν, ότι δεν γνώριζαν που μας οδηγούσαν με το πρόσχημα της, δήθεν, «σύγκλησης» των οικονομιών, της, δήθεν, Ενωμένης Ευρώπης. Και εσείς μεν κάτι θα βρείτε να κάνετε τότε, δείτε τον αγαπητό μας κ. ΓΑΠ τι ωραία τα βολεύει, μ’ εμάς όμως τι θα γίνει; Θα μας πουλήσουν σαν σκλάβους, ή θα κόψουν την Ελλάδα σε οικόπεδα, με φως, νερό, τηλέφωνο, για να πάρουν τα λεφτά τους; Και μην επαναπαύεσθε βλέποντας στις δημοσκοπήσεις τον δείκτη «δεν ξέρω, δεν απαντώ» μόλις στο 20%, αντί 80%. Τέτοια κορόιδα είμαστε, που σας έχουμε πείσει ότι, έτσι κι’ αλλιώς, θα σας ψηφίσουμε. Μην συνεχίζετε μ’ αυτό το χαζοδιανοούμενο ύφος. Τον Χίτλερ τον εξέλεξαν, αυτοί που ευρίσκονταν σε απόγνωση και είδατε τι έγινε. Και τότε ούτε εσείς θα γλυτώσετε. Άντε μπράβο Δημοκράτες του, δήθεν, δεξιού ή φιλελεύθερου, ή νεοφιλελεύθερου, ή κεντροδεξιού, ή κεντροαριστερού, ή προοδευτικού (αυτόν τον προσδιορισμό ποτέ μου δεν τον κατάλαβα), ή αριστερού χώρου (οι ταμπέλες σας μάραναν).
Keywords
Τυχαία Θέματα