«Έλληνες κόψτε το κάπνισμα για λόγους υγείας και… οικονομίας»!

Το θέμα του καπνίσματος στην Ελλάδα και το πώς αυτό επιβαρύνει την οικονομία της χώρας, έθιξε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Υγεία, Τόνιο Μποργκ.
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche ο επίτροπος εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε τους Έλληνες να κόψουν το .......
κάπνισμα για λόγους υγείας, αλλά και οικονομίας!
«Θα επισκεφθώ προσεχώς την Ελλάδα, όπου το 40% των ανθρώπων καπνίζει. Είναι ένας παράγοντας κόστους, για τον οποίο
πρέπει να μιλήσουμε. Το κάπνισμα μειώνει την παραγωγικότητα, αυτό τιμωρεί την οικονομία της χώρας,ενώ κατά μέσο όρο το 29% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καπνιστές», είπε ο Μποργκ.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, που είναι αρμόδιος για την Υγεία από τις 28 Νοεμβρίου 2012, απέρριψε το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κατανάλωση τσιγάρων αυξάνει κάθε χρόνο κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τα δημοσιονομικά έσοδα των κυβερνήσεων.
«Τα χρήματα που οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν πια στα τσιγάρα θα χρησιμοποιηθούν για άλλα πράγματα. Η παγκόσμια κατανάλωση δεν θα μειωθεί», υπογράμμισε ο επίτροπος, ενώ προσέθεσε πως την ίδια στιγμή, οι εθνικοί λογαριασμοί θα ελαφρυνθούν από εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ιατρική περίθαλψη των καπνιστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα