Δοκιμάζεται η σχέση ΠΑΟΚ - Στανόγεβιτς

ΕΝΑΣ ΠΑΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Πριν από το παιχνίδι με την Ολίμπικ σημειώναμε ότι εκείνος που θα μπορούσε πραγματικά να χάσει από μια κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Κίεβο ήταν ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς.

Η ομάδα του είχε ευθύς εξαρχής τον τίτλο του φαβορί, οι παίκτες του κουβαλούσαν από την περσινή σεζόν...
τα διαπιστευτήρια ποιότητας (τα είχαν καταθέσει κόντρα σε σαφώς πιο δυνατούς αντιπάλους
από τους Ουκρανούς) και άρα αν κάτι δεν πήγαινε καλά θα χρεωνόταν αυτόματα στον προπονητή, που ήταν άλλωστε εκείνος που ανέλαβε να πειραματιστεί μόλις πήρε τα ηνία της στα χέρια του

Αυτή η σκέψη έχει μεγάλη δόση αλήθειας, γιατί η εικόνα του ΠΑΟΚ συνολικά ως ομάδα -και όχι ως εξαίρεση δύο, τριών παικτών- ήταν προβληματική. Το είχαμε επισημάνει μετά το φιλικό με τον Άγιαξ στην Ολλανδία ότι ανασταλτικά ο ΠΑΟΚ είναι κακός και αυτό αποδείχθηκε πολύ πειστικά χθες στο "Βαλερί Λομπανόφσκι". Κάθε φορά που οι παίκτες του επιχειρούσαν να βγουν μπροστά και έχαναν την μπάλα, ο Ρέι έμενε εκτεθειμένος και ο Μαροκινός Μοχά έκανε πάρτι έξω από την περιοχή του. Ευτυχώς ο Αργεντινός έδειξε ότι δεν πανικοβάλλεται εύκολα, έχει άριστη τακτική παιδεία και παίρνει τις σωστές τοποθετήσεις, ενώ διαθέτει και πολύ καλά χαρακτηριστικά ως τερματοφύλακας.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει αδυναμίες στις στημένες φάσεις. Το έδειξε στη φάση του γκολ που δέχθηκε, όταν οι παίκτες του έχασαν τον Μπιλένκι στο πρώτο δοκάρι. Σημειωτέον: Παρόμοιες φάσεις δεν δούλεψαν καθόλου φέτος στην προετοιμασία στην Ολλανδία.

Υπάρχει, σαφώς, η δικαιολογία της έλλειψης ρυθμού και φυσικών δυνάμεων σε σχέση με την πιο έτοιμη και με ματς πρωταθλήματος στα πόδια της, Ολίμπικ. Αυτό που δεν δικαιολογείται, όμως, είναι ο ΠΑΟΚ να μην προοδεύει σε σχέση με την εικόνα που έβγαζε στα φιλικά της Ολλανδίας. Εκεί είναι που χάνονται οι δικαιολογίες που επικαλείται ο Στανόγεβιτς προτάσσοντας την πίστωση χρόνου που χρειάζεται ο δικός του ΠΑΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα