Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων ο ΣΥΡΙΖΑ - Σταθερά τρίτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος

Με δέκα μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ που καταγράφει νέα πτώση. Στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs, ο ΣΥΡΙΖΑ
συγκεντρώνει το 27,4% των ψήφων και προηγείται με 10 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ η οποια συγκεντρώνει 17,4%.
Σε σχέση με τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας το 49%...

των ερωτώμενων θεωρεί «ανύπαρκτη» την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με την τρόικα. Το 20% πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση είναι «ήπια», ενώ «σκληρή» την χαρακτηρίζει το 28% των ερωτηθέντων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι θα υπάρξει νέο Μνημόνιο τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα. Στη σχετική ερώτηση το 50% απαντά «ναι» και το 23% «μάλλον ναι» (στο σύνολο 73%), ενώ «όχι» απαντά το 10% και «μάλλον όχι» επίσης το 10% (σύνολο 20%).

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερώτηση για τον κίνδυνο του Grexit από το ευρώ, καθώς οι απαντήσεις περιορίζουν τις δυνατότητες επιτυχίας που θα είχε μια προεκλογική εκστρατεία στηριγμένη στη σχετική κινδυνολογία. Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι είναι πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το 53% δεν θεωρεί καθόλου πιθανή μια Grexit, ενώ λίγο πιθανή τη θεωρεί το 17%. Αντίθετα αρκετά πιθανή θεωρεί την έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση που κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το 15% και πιθανή το 11%.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση από μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 32% πιστεύει ότι αυτή θα ήταν το ίδιο αποτελεσματική. Παράλληλα το 30% πιστεύει ότι θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική ενώ το 25% θεωρεί ότι θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική.
Keywords
Τυχαία Θέματα