Δημοσκοπήσεις δίνουν πρώτο τον Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη

Μεγάλο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του για το δήμο Θεσσαλονίκης εμφανίζει ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Alalysis που παρουσιάζει ….

σήμερα η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία παρήγγειλε η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη
«Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», ο νυν δήμαρχος της πόλης συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ακολουθούν: Γιάννης Ιωαννίδης: 7%, Σταύρος Καλαφάτης: 7%, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας: 2%, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης: 2%, Άρης Καζάκος: 1%, Χρήστος Μάτης: 1%, Παναγιώτης Ψωμιάδης: 1%, Άλλος: 9%, Δεν έχω προτίμηση: 12%, ΔΓ/ΔΑ: 28%.

Σημειώνεται ότι στην ερώτηση για τον για επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης απουσιάζει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής κι η Νέα Δημοκρατία έχει τέσσερις υποψηφίους.
Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει ισορροπία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν από 18,4% και ακολουθεί η ΧΑ με 7,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,4%, η ΔΗΜΑΡ με 2,2%, οι ΑΝΕΛ με 1,8%, οι Οικολόγοι με 1,8% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3%.

Στην αξιολόγηση του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής τα αποτελέσματα είναι: Μάλλον θετικά: 54%, Μάλλον αρνητικά: 36%, Ούτε αρνητικά, ούτε θετικά: 8%, Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ: 2%.
Ως μεγαλύτερο πρόβλημα περιοχής τα αποτελέσματα είναι: Καθαριότητα/ Σκουπίδια: 41%, Κυκλοφοριακό: 16%, Έλλειψη πάρκινγκ: 14%, Ανεργία: 12%, Συγκοινωνίες: 11%, Εγκληματικότητα/ Ελλιπής αστυνόμευση 10%, Οδικό Δίκτυο: 7%.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 5 έως 10 Δεκεμβρίου, στον δήμο Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 1.201 ατόμων.
Ταυτότητα δείγματος: 54% άνδρες, 46% γυναίκες, 56% μέσου εκπαιδευτικού επιπέδου, 39% ανώτερου και 5% κατώτερου.
Η κατανομή του δείγματος έγινε ανά δημοτική κοινότητα, αναλόγως του μεγέθους της.
Keywords
Τυχαία Θέματα